Bara hundbloggande idag!

Idag har Viktor varit här och druckit kaffe! Det var trevligt! Sedan kom Elin och Wilma (ni vet den där Leonbergern jag visade i bloggen fär ett tag sen). Vi gick till fotbollsplan i skänninge och övade inkallning samt "nej". Vilja var jätteduktig. Nu känns det som att vi har kommit igång ordentligt. Jag har även planerat mitt upplägg med Vilja framöver och det känns jätteskoj! (Jag tar det dock väldigt försiktigt med henne när jag tränar osv. Allt är enbart på lekstadie och det kommer det vara tills hon mognar i huvudet vilket hundar gör runt 2-3 års ålder).

Mitt upplägg är iaf följande:

Viljas första år kommer bestå av valpkursen och efter den ska jag påbörja någon form av lydnadskurs. Eller fortsättningskurs. Hon kommer också ställas ut under året. Målet är att hon vid 1 års ålder ska kunna grundläggande lydnad samt ha fått tillräcklig social träning för att inte bli uppstressad av olika saker och ha fokus på mig. Jag kommer även påbörja lite tunnel-övningar och slalom-övningar. Jag vill ställa Vilja (eller mamma ska få göra det rättare sagt hehe...................) på åtminstonde 3 utställningar. Skulle vara kul med officiella men kanske nyttigt med även någon inofficiell? Jag får be mamma utbilda mig inom utställningsbranchen.. Kan ganska lite om det än så länge..

Nästa år ska jag börja en agilitykurs på våren och starta henne första gången till sommaren. Jag ska också börja någon lydnadskurs och HOPPAS på att kunna tävla någon juniorklass i lydnad under sommaren. Kanske prövar på rallylydnad.. Fast jag har inte fått upp något intresse för det så det känns som det får ligga nere.. Även detta år vill jag att hon ställs ut med jämna mellanrum..



Planerna för Vilja första åren! Fast det ALLRA viktigaste är ju såklart att ha en nöjd och harmonisk hund med bara massa glädje och bus i kroppen :)




Kommentarer
Postat av: Mamma

Bra upplägg och planering gumman!

Hmmm, mamma ska ställa ut...... Hmmm - okej då:-).

Men jag är ju ingen "proffshandler" även om jag gör så gott jag kan! Utställning är inte riktigt mitt största intresse, men trots allt nödvändigt!

Själva "reglerna" kan vi ju gå igenom när vi ses härnäst!

Själv har jag fått ett riktigt riktigt trevligt erbjudande från en verklig proffshandler som gärna hjälper mig att visa Dixie vid någon/några utställningar framöver. En av dom allra allra bästa och skickligaste inom Whippet! Och Dixie är verkligen värd detta - vacker som en saga som hon är prinsessan!

Kramis Mamma

2009-04-08 @ 21:30:11
URL: http://mibisans.blogg.se/
Postat av: Julia & Elvis

åh, hoppas att du får en lika underbar hund som jag har! Hittade din blogg i Frenjas gästbok. Låter bra din plan, lägg MYCKET tid på socialisering första året, det var det enda jag gjorde med min Elvis och alla som träffat honom säger att han är den trevligaste sheltie de träffat. Han älskar människor och är inte alls skygg. :) Men som sagt socialisering, låt henne följa med ÖVERALLT, du kommer vara så glad att du gjorde det sen. :) Hoppas det går bra för er, jag ska följa bloggen och er utveckling!

2009-04-29 @ 09:33:59
URL: http://precissomjulia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0