Dålig på att uppdatera.....


Sorry...


Jobbat idag 7-21.. Härligt pass, dock några timmars ledigt mitt på dagen.. Jobbar hela helgen nu...


Tror jag håller på att få svininfluensan med.. Känner mig trött och hängig...




Hoppas jag kan få Per att masser

Ibland blir man bara såå less...



Oj vad deppig min blogg har bliit nu ett par gånger :) Jaja...

Känns tungt med jobbet o allt det där vilket fall som helst.. Jo, jag vill nog plugga vidare.. Såklart.. Det gäller bara att man ska komma in. Och som läget är idag behöver jag läsa upp några betyg till så det  blir MVG. Och ingen behöver tycka synd om mig.



Igår var jag med Desireé hela dagen fram till lydnadskursen började. Vi spelade minigolf, lunchade och färgade håret på D. Såklart blev det även en massa hästprat :)

Lydnadskursen gick bra. Vilja fick springs genom tunnel och hoppa över ett litet hinder, vilket hon älskar. :) Gick fort som bara den :) Haha..

Idag ska jag åka ut till D och färga håret på henne en gång till, sen ska jag också följa med henne till stallet och titta på hästarna :)

Hör upp, alla 50+ -are!!!!!! Nu får det vara nog!!!!!!!!


Jag är så fruktansvärt trött på alla över 50 som BARA och ENDAST klagar på sina jobbsituationer inom vården. Nu får ni väl för tuuuuusan ge er????? BARNRUMPOR.

Jo nu ska ni få höra hur det låter kära vänner:

* Det är så dåligt inom vården för att de drar ner på personal!!

* Det är såååå dåligt inom vården numera för vi får ju slita ihjäl oss.

* Det är så dåligt inom vården för vi får inte de scheman vi vill ha. Vi måste ju jobba varannan helg och vi måste jobba 3 morgonar på raken och bla bla bla...

* Det är så förskräckligt med alla vikarier.

* Det är så förskräckligt att vi måste äta lunch redan vid 11.

* OSV OSV OSV


Det ända man hör är klagomål. Seriöst. Var glada att ni har jobb, gå dit o gör de ni ska och lägg det sedan bakom er!!! Hur tusan tror ni de känns för oss vikarier som verkligen vill jobba och tjatar ihjäl oss för att få jobb?? Och ni bara klagar. Ett tip, gå och säg upp er, lev på skitdålig pension och ge jobben TILL OSS!!! Då slipper ni ju gå och "må så dåligt".


USCH vad jag hatar att såna som snart ska gå i pension går runt och klagar på allt!!!

Min Per.......


Detta gjorde Per igår.... Han skulle dra ut och ställa in mer disk.. Kan det vara så att han är för stark måntro??? ;)






Men idag vet jag inte vad som flög i honom. När jag kom hem ikväll stod dess vackra rosor utanför dörren :)



En STOR dag för min lilla "tjeja" :)


Ååååh känner mig som mamma på riktigt.. Är man inte larvig så säg.. :)


Men min lilla söta Vilja har idag blivit en stor flicka för hon har idag börjat sitt allra första löp i livet :)




Ikväll ska jag träffa min gamla jobb-grupp och mina chefer. Vi ska ha "avslutning".. Hur nödvändigt nu det känns.. Jag mår så fruktansvärt av att gå hemma o inte ha jobb alltså... Men får söka lite allt möjligt...


Nu ska jag duscha!

En summering av sommaren -09!


Då känns det som att den här sommaren har passerat. Och vad har man hunnit med att göra??

Jo.. Sommaren började ju kaotiskt med ett mardröms-jobb som jag blev sjukskriven från. Gick alltså hemma i fyra veckor. En av dessa veckor bar av till Göteborg med pappa för att hälsa på min bror! Det var 4 trevliga dagar med sol! Bästa minnet därifrån måste vara golf-rundan som gjorde pappa så frustrerad ;) Bollarna var väldigt speciella nämligen.. Det var även fantastiskt den dagen vi besökte Marstrand.. Den himmelska platsen :)

Sedan var jag på möte med chefen och vi kom fram till att en uppsägning var det bästa vi kunde göra åt situationen. Så jag började alltså tim-vicka igen. Hela juli månad jobbade jag på 3 olika ställen. Alltså mer än 100 %. Inte så värst roligt.. En dag åkte Per och jag ner till Söderköping och åt glass.

Sedan fick då Per semester. Och jag jobbade första veckan. Det ända Per och jag har gjort tillsammans på hans semester är i princip att ha varit på Öland i 4 dagar. Annars har han mest varit hos L och A och antingen grejat med bilar eller kört skräp till tippen.

Jag var även med mamma till Halmstad en hels då det var SM i whippet-race. En trevlig helg :)

Sen har jag varit på två utställningar, en i Askersund och en i Norrköping. Och Vilja och jag har även påbörjat vardagslydnad 1.

Jag har alltså varit i Göteborg, Halmstad, Söderköping, Askersund, Norrköping och på Öland denna sommar. Jag har även haft besök från Stockholm av mina fastrar en helg! Och sen gjort en massa smågrejer som minigolf, shoppat mm.


Nu ser jag fram emot en mysig höst med massa tända ljus och förhoppningsvis en ny tjänst i Vadstena Kommun!



Igår kväll var föresten Dessan hos mig. Jag jobbade till 21 så hon kom vid typ 21.15. Vi kollade på Wallander- kuriren och Scary Movie 3. Vi åt ckså massa chips och pratade en hel massa hästar :) Härligt :)

Nu ska jag duscha för jag har varit och spelat badminton i 90 minuter :)

Skulle åka och plocka svamp...


Men hittade bara tre stycken.. Så jag åkte hem istället.. Men Vilja och jag fick ju frisk luft iaf.... :) Man kanske skulle ta o gå en kantarell-kurs framöver med henne haha...

Nu ska Per och jag åka o kolla på ett hus!

Vardagslydnadskurs 1

Ikväll började då den efterlängtade vardagslydnaden. Jag fick en mycket positiv uppfattning om kursen. Dock lite andra typer av hundraser och tyvärr några som gör utfall.

Nu kommer denna kurs pågå 9 gånger till. Alltså 10 gånger totalt. Sen ska jag och Vilja klara Hund i Hand-provet 2 gånger plus få uppflyttningspoäng för att kunna flyttas upp till nästa nivå, vilket är att gå vardagslydnad 2.


Allt satt kvar sedan valpkursen hos Vilja. Det var ju en del repetition idag från valpkursens övningar.. Vilja är enormt positiv till arbete och sköter sig utmärkt. Dock tappar hon koncentrationen efter en stund, men jag hoppas innerligt att jag får skylla på hennes ålder i dagsläget. För idag klarade min vackra hund övningen position (gå runt och sätta sig på förarens vänstra sida) näst intill helt perfekt. Hon är skapt till att jobba med hjärnan och kroppen, det märks mycket tydligt!

Jag måste säga att jag är facinerad av denna ras, Shetland Sheepdog. Detta är en ras att beundra. De har ett perfekt sinne eftersom de anpassar sig så bra till vad deras matte/husse gör med dem. De är lyhörda, mycket positiva till arbete, samarbetsvilliga, lättlärda och har ett hjärta större än man någonsin kan ana.


Nej, nu blir det en vecka av träning som väntar. Och det ska bli jätteroligt att komma igång med träningen igen!!! Vi måste ha fullt fokus på varandra i vår när agilityn börjar (vilken jag för övrigt känner på mig kommer bli en fullträff).



Imorgon blir det grillfest och husvisning!

En härlig massage och nu blir det Villan!



I eftermiddag var jag hos massören och fick massage i 50 min. Helt fantatiskt, men fy ända in i............... vad det gjorde ont på sina ställen... Det var en rygg/axlar/nack-massage, men på grund av min onda ländrygg/skinka så fick vänster-skinkan en omgång också.. Och ärligt talat... Han sa att om problemet satt i skinkan skulle det kännas..... Men han sa aldrig hur mycket!!!!!!!!!! Fyyyyyyyyy vad det gjorde ont!!!! Så nu har jag tid om 2 veckor igen hos honom.. Hoppas han kan mjuka upp mina muskler så problemen med ryggen släpper....

Nu ska Per och jag åka förbi ett hus och sen ska vi in till Villan i Vadstena och äta buffé med Stefan!

Härlig dag med Malin som slutade med Party!


Igår kom Malin över vid 13-tiden. Då åkte vi in till Mjölby och lunchade, sedan åkte vi ut till Mjölby ridklubb och kollade på massa hästar och Malin visade mig runt. Hon har ridit där tidigare så hon ville åka ut o hälsa på sin gamla sköt-häst :) Det var jättemysigt!!! Sedan har vi pratat om länge att gå på måndagsklubben i vadstena.. Men vi kände inte för det riktigt på dagen igår.. Men de sluta med att Dessan, en kompis undrade om ja ville gå med henne.. Så vi beslöt oss för att gå iaf.. Och det var tur det för det var den absolut roligaste kvällen på mycket mycket länge!!!

Imorgon ska jag njuta av 1 timmes massage förstår ni!!!!! :)


Älskade Malin och jag!




Söta Desireé och jag!




Och bara jag :)





Ikväll blir det pizza!

Utställning i Norrköping!


Idag har vi varit på utställning i Norrköping. Haha, bara att konstatera att Vilja inte håller samma klass som övriga shelties! Det var en han-valp och åtta tik-valpar. Vilja blev utsollad först :)

Jag vet inte men hon kanske behöver växa fram lite mer, sätta sig och få ordning på pälsen.. Det kanske går liiiiite bättre då, en gnutta iaf :) Men annars får jag nog skaffa en till hund om jag ska fortsätta med utställning för det är ju inte vidare kul att åka om man inte har något att komma med.. Men Vilja måste ju få ett CK.... Så tills dess får vi träla... Om den dagen kommer haha...


Det är ganska kul att titta på de andra som ställer ut. Man lär sig mycket och får bra tips på hur man ska göra! Jag är ju liksom total nybörjare på detta område... :) Och så fina de är en del av hundarna.. Helt fantastiska!!


Dagens kritik lyder:

Feminint välskuret huvud med bra detaljer. Tillräcklig benstomme. Något knappt vinklad fram och bak. Bra bröstkorg. Önskar mera hals. Normala rörelser. Utmärkt päls.


I brist på annat...

I brist på annat kan jag ju alltid skriva några rader till här... Jag känner mig suuuuuper ensam...


Sitter och tittar på snuten i hollywood just nu. Hunden är duschad och fönad.. Hon ligger bredvid mig och sover.. Måste väl gå ut i regnet en sväng med henne snart så hon får kissa av sig lite innan sovdags... Nästa vecka jobbar jag bara torsdag och lördag vad jag vet än så länge.. Hoppas det kommer några fler dagar.. Blir spännande på torsdag då lydnadskursen drar igång.. Intressant med en ny ledare för kursen också... Än vad det var på valpkursen alltså... Klubbarp har ju en utställning den 12:e september också som jag tänkt åka på.. Om anmälningstiden inte gått ut bara...


Nej, nu ska jag nog gå och borsta tändera lite... Har ju ätit en kebab-tallrik precis :)


Grått och tråkigt...


Fy, jag skulle helst vilja bädda ner mig i soffan med en pizza, massa tända ljus och en bra film. Men jag måste börja göra ordning min hund lite granna nu till morgondagen... Kanske hinner med lite soff-mys senare...

Per är på kräftskiva och jag har allt annat än lust att åka någonstans ikväll. Ni vet när man känner sig sådär super-osocial... Så känns det ungefär.. Och då är de ju ingen mening med det hela???


Åh håll tummarna för imorgon.. Vill så gärna få något positivt på min lilla vovve.... Hon är som en studsboll. :) Om man sitter på en stol så kommer hon uppfarandes i knäet med en väldans fart på nolltid :) Sötnos :)


Idag har jag varit hos mormor och morfar samt hos mamma med mina fastrar... Mycket fika, ingen mat.. Kanske är därför humöret sviker lite lätt just nu..?


Nej, dags att packa väskan till morgondagen!



Öland, är det inte underbart så säg!


Fyra härliga dagar på Öland är då endast ett minne.. Men ett underbart minne! Vi kom ner i måndags på eftermiddagen och packade in våra väskor och bädade sängarna. Sedan gjorde vi oss lite fräscha efter att ha åkt bil i fyra timmar. Tog ett varv i Borgholm och kollade lite i affärer. Sedan satte vi oss på en restaurang vid namn Mamma Rosa och tog en svalkande dryck. Sedan gick vi vidare för att spela minigolf! Jag vann såklart ;) Mat åt vi efter det på en restaurang vid namn Pappa Blå ;) Tisdagen bestod av promenad genom Borgholm, mat mm. Kvällen blev en härlig stund på slottet med Revy där Jojje Jönsson och Siv Augustina Carlsson medverkade. Suveränt!!!! Det roligaste jag sett på länge.. Vad vi skrattade. :) Onsdagen blev det en sväng till min farmor och farfars grav i Räpplinge 6 km utanför Borgholm. Satte en blomma och vattnade! Per kom på den smarta idén att vi kunde hyra cyklar så vi cyklade faktiskt till Räpplinge. Efter det cyklade vi  vidare till Svarteberga där jag har släkt långt tillbaka som bott, så det är verkligen mitt sommarställe. Härligt härligt! På kvällen åkte vi till Byxelkrok och åt buffé.. Dock tog jag en liten usling till mussla och provsmakade. Detta skulle jag inte ha gjort för jag blev så dålig i magen så jag har aldrig varit med om något liknande. Jösses. När vi kom hem till Borgholm igen fick Per låsa bilen och ta in alla grejer för ja var tvungen att RUSA på dass.. Jaja, nog om det.. Vi fick iaf för oss att fortsätta kvällen på harrys, och där slutade det med att vi partybowlade tillsammans. Mycket roligt. Jag vann IGEN :) Hahaha.. Ni skulle sett Pers stil vid banan ;) Jaja sen åkte vi hem till sängarna! Idag har vi promenerat i Borgholm och tagit en sväng till Solliden innan vi begav oss hemåt! Väl hemma hade vi en underbar hund som vart överlycklig att se mig och som sover så gott bredvid mig i soffan just nu. Och en katt som blev mer en överlycklig av att vi kom hem som ligger i mitt knä och spinner just nu!! Är det inte underbart???

Imorgon kommer mina fastrar ner från Stockholm och stannar till söndag.

Lite bilder kommer här tagna med min mobil då min kamera fortfarande inte är funnen!



Jojje Jönsson i karaktären "Örjan" och Siv Carlsson!





Jojje Jönsson i karaktären "Dag-Otto" (brevbäraren).




Farmor och Farfars vackra gravplats!




Per vid Majas kvarn i Svarteberga! Kvarnarna är numera låsta då någon turist någon gång satt sig i kvarnen och gjort sina behov i ett hörn. Ej så trevligt!!!!




Vår allas underbara Maja och jag!




Jag i Majas trädgård vid ett superfint gammalt jordbruksredskap.. Tänk er att hästar drog dessa stora föremål med en person som satt och körde.. Att de orkade...




Jag i Byxelkrok! Himmelskt!!!




Per tar sats, och..... ååååhej så skjuts klotet iväg ;)





Nu är det faktiskt dags att ta igen sig lite! Hörs imorgon ;)

En varm dag i Askersund utan HP!


Ja, tyvärr föll inte Vilja i smaken på dagens domare.

Dagens kritik lyder:

8 månaders trefärgad tik som för dagen ser lite luftig ut. Korrekt huvud. Flat panna. Bra tänder och bett. Välformade men något ljusa ögon. Välburna öron. Borde ha ett bättre förbröst och är något rak i skuldrorna. Ok vinklad bak. God svärta i pälsen. Lång svans. Trevlig mentalitet.

Domaren tyckte att Vilja var för dåligt pälsad, vilket jag även trott själv. Vi får se om det kommer mer nu efter byte av mat och efter första löpet som bör komma igång snart. Hon tyckte också att hon hade för ljusa ögon. Och det går ju inte göra så mycket åt :)

Det blev en fjärde placering i ringen för Vilja och utan HP. Men jag är stolt som få över min lilla sak, då hon nog var den ända sheltien av de vi såg som gick med viftande svans och positiva öron i princip hela tiden! :) Och huvudet tycker jag trots allt är det viktigaste :) Och dessutom tycker Vilja att det är sketa-roligt med utställning för de är ju så mycket roliga vovvar att kolla på :) Så hon kommer få gå utställningar tills hon tröttnar :) 

Nästa helg åker vi till Norrköping på utställning. Då är det en manlig domare. Blir intressant att se kritiken snuttan får då! 

Nu sover hjärtat som en stock i soffan. Hon blir väldigt trött av värmen. Per och jag ska åka och bada lite hade vi tänkt... Imorgon åker vi till Öland och kommer hem på torsdag. Vilja ska bo hos mamma :) Ska  bli skönt att åka iväg lite :)  


Den 20 augusti hoppar lydnadskursen igång! Det ska bli mycket roligt och spännande :)









Vilja duschad och fönad. Är det min tur nu?


Nu har jag stått i en timme och fönat Vilja till morgondagens utställning i Askersund.. Hon är fortfarande lite blöt, men jag ids inte stå längre och föna. Det blir såååå varmt.. Nu ska jag packa väskan till imorgon och sen ska jag själv slänga mig i badet och läsa en tidning. Imorgon blir det upp tidigt.. Ska vara hos mamma i Västanvik klockan halv 8...

Mamma har varit och ställt ut sin tik-valp (exakt 1 månad yngre än Vilja) idag på samma utställning. Hon gick hem med ett HP och ett BIM! Stort grattis! (Trots öronen) :)

Idag vill jag även passa på att gratulera min brors tjej som fyller år! Hoppas du får en toppenbra födelsedag med massor dyra presenter :) Ha det så roligt ikväll också!!! :)


Nej nu måste jag göra lite nytta igen..

Jobbar kväll med försylning i bagaget!



Skänninge Marken bara svishar förbi... Nu är det över för i år. Och jag tycker faktiskt det är skönt... (Vågar man säga så......) Jag har köpt två turkosa ljuslyktor, väldigt nöjd med dem. Sen köpte jag en dekal till bilen (ett sheltie-huvud). Och marknadsgodis såklart!!! :)

Idag är jag förkyld och det har jag Per att tacka för. Han har smittat ner mig. Hoppas jag känner mig skaplig på söndag när utställningen är... Och hoppas det går bra för min lilla flicka.. Jag tror att hon snart kommer komma igång med sitt första löp också... Blir spännande... Förändras de efter första löpet?

Ikväll jobbar jag 16.30 till 21... Men imorgon jobbar jag 7-22.... Och sen efter det ska jag hem och föna hund.... Och packa väskan till söndag... 


Vilja fick en filt av mormor, som mormor själv har stickat. Bara det att Astrid tycker det är hennes filt, så jag tog en bild på henne. :) Lägger ut den här!



Det här är MIN filt :)



Skänninge-Marken i värmebölja!


Det var väldans vad det blev varmt idag.. Stackars alla de som går på marken... Jag ja skippar det idag tror jag!! Jobbade till halv 1, sen har jag och pappa varit och köpt ett par nya skor till mig :) Björn Borg :) Och nu väntar vi på pappas amerikanska vänner som ska komma hit och fika. Det är de vi ska till i April nästa år! :)

Imorgon är jag äntligen ledig! Så om någon ska in till marken, säg till :)

Trevlig Weekend!


Det har varit en fantastiskt rolig helg i Halmstad! Whippet-Racde för hela slanten!!! Alla Mibisanar-hundar har fått helt otroliga placeringar och tider. Så jag gissar att mamma är ganska så stolt vid det hör laget :) Vi har också grillat, haft en stor middag tillsammans alla som varit på racet och skrattat en hel del :)  Mammas valpköpare är så otroligt trevliga och mysiga allihop!! Man skrattar nästan hela tiden när man är med dem. Värst tror jag nog faktiskt att karlarna är haha :D

Vilja har funkat bra ihop med mammas hundar. Hon har verkligen tyckt att denna helg varit som en dröm. Hon älskar när det är mycket hundar och människor i farten! Jag tror att hon tror att hon är en riktig show-girl. Hon älskar att "spexa" och visa upp sig haha..

Nu längtar jag hem efter mina katter och gubben.. Ska bli mysigt att gosa med dem ikväll!! :)


Imorgon är det jobb igen 7-21. Och nästa helg åker vi iväg på hund-evenemang igen. Men då är det bara till Askersund på utställning. Men jag är nog nervös för det. Kan hon få ett HP där måntro???


Snor nog lite bilder från mamma imorgon från helgen och lägger ut på bloggen min!

RSS 2.0