Blir ni avundsjuka nu??? :)



Per och jag har som tradition att åka till Söderköping varje sommar. Och så blev det ikväll :) Här har ni våra enorma glassar :) Men det behöver gå ett år mellan varje gång man är där så man glömmer bort hur dåligt man mår när man vräkt i sig en hel sån här glass :) Och ja, jag åt upp hela min ;)









Tidig morgon!

Nu har jag och Per precis varit inne i Mjölby och lämnat in min bil på framvagnsinställning! Sedan ska bilskrället vara helt felfritt.. Typ.... Besiktning i september.. Hoppas den går igenom.. Jag är sugen på att byta bil.. När man skaffar hund så märker man vilka behov man får... Som till exempel ett bra bagageutrymme.. För hundbur... Men pärlan får nog gå ett tag till med mig...


Jobbar nu 9-13. Sen ska jag till Vadstena och fixa mina naglar.. Och i eftermiddag ska jag och Per åka till Söderköping och smultronstället :) Imorgon blir det jobb 9-13 och sedan Linköping för lite små-shopping.. Det är nämligen så att Vilja är proffs på att tugga sönder BH-ar... Så nu har hon bitit sönder mina 3 bästa och de övriga jag har passar inte längre eller är väldigt osköna... Så det behöver inhandlas några nya....



Nu laddar vi inför Halmstad också!!! Jag kommer agera "mibisanar-hejarklack" :)


Nu blir det grillning...



Kom precis hem från jobbet och ska snart åka in till Motala och grilla hos Pers mamma.. Vi ska även fira Per (som fyllde år för evigheter sen)... Nu är det två dagar kvar med jobb, men endast fyra-timmars pass så det är underbart!!!

Sötaste kissen!!!



Astrid är så söt. Det här är hennes vanligaste sovplats nuförtiden :) Min lilla flicka!!!





Funderar på en hemsida...


Jag har börjat jobba lite på en hemsida. Vi får väl se om det blir något av det.. Jag tycker det är så svårt att bestämma färger och sånt.. Och namn på hemsidan är också klurigt.. Vi får se :)


Nu ska jag snart laga mat och gå ut och gå med Vilja. Sen börjar jag jobba klockan 14. Pappa skulle komma över en sväng och promenera med mig och Vilja.



Kommer ni ihåg fröken så här liten?? Inte jag :)





En liten liten rast....



Precis jobbat färdigt på ett ställe. Nu har jag en liten rast på två timmar, sen måste jag hoppa in ikväll på äldreboendet och jobba 16.30 till 21. Och Per går på semester idag.. Just nu känner jag mig deprimerad. Hade allt varit som de skulle så skulle jag också gått på semester nu... ;( Men istället måste jag slita livet ur mig för att klara av att leva... Och inte nog med det, jag fick inte ett öre i lön denna månad utan istället en skuld till kommun bara för att jag var sjukskriven.. :( Och försäkringskassan har FORTFARANDE inte skickat någon lapp till mig om ersättningen för min sjukfrånvaro trots att jag har ringt 2 gånger till dom. Vilken sommar! Please, kan någon muntra upp mig lite????? (Just nu ser jag fram emot Halmstad först och främst, men det känns som en eeeevighet dit...)



Nu till något roligare. Igår träffade jag Desireé (Sibborp´s kennel). Vi åkte först ut till hennes hästar som gick på sommarbete för att se så allt stod rätt till. Sen åkte vi vidare till stallet där jag hjälpte henne att betäcka ett sto. Och det gick väldigt bra! Sen åkte vi till SKänninges idrottsplats och släppte hundarna på fotbollsplanen. Först fick Vilja och Watson busa av sig och sen bytte vi så Desireés två andra hundar Bill och Jasmine fick komma ut o springa av sig lite :) De tyckte om det massor!!! :)



Jag där jag trivs allra bäst.. Jag saknar hästeriet sååååå otroligt mycket... FInns det någon som vet om någon som vill ha hjälp att rida några dagar i veckan i närheten av Skänninge, HÖR AV ER!!!!!




Desireé KLIAR ett av fölen... Jag vet, det ser ganska roligt ut ;)




Vilja och Watson på fotbollsplanen!





Vilja blev andfådd efter ett par varv :)




Watson sitter fint! Han går toppen på utställningar och domarna älskar honom :)





Nej, nu ska jag kasta i mig något att äta. Sen dax för nästa jobb....

Dessa låååånga dagar....


Igår 7-22 och idag 7-16.30... Imorrn 7-22... Så ser schemat ut ända fram till nästa vecka torsdag kväll. Jobbar alltså 11 dagar på raken med riktigt maffiga pass....


Man blir ju glad när lönen kommer :)


Nu vill Vilja verkligen hitta på något... Jag tror jag ska åka och busa på en äng med henne OM det slutar regna snart.. Då kan man nämligen lägga in lite träning med utan att hon fattar det :) Hon tror bara det är massa bus :)

Födelsedagsfirande hela dagen!


Då har man nått en så aktningsvärd ålder som 22 år..... ;)


Vart tog mina år som tonåring vägen???????? :)



Dagen startade iaf med frukost på sängen! Jag vaknade såklart innan Per kom in och sjöng.. Och jag låg och lyssnade på minsta lilla sak han gjorde i köket.. Hihi... Och sen när han kom in låtsades jag sova, som jag gjort i alla år... :) Jag älskar dessa mornar :)


Sedan åkte vi upp till mamma och hade valpkurs-avslutning. Det gick jättebra, fast det ÖSREGNADE hela tiden... Efter det åkte vi hem till mamma allihopa och åt tårta och drack ett varmt och gott kaffe..  Och senare blev det mat, fläskstek och potatis som mormor och morfar hade med sig :) SUPERGOTT!!! Per hade tur, det var rally på tv så han roade sig med det hos mamma :)

Nu ikväll har pappa varit hos oss och fikat och ätit tårta... Ja mycket tårta blev det idag.... Tror omfånget har ökat med 10 centimeter runt magen :) Men som mamma säger, det är välmående :)



Mina två tårtor jag gjorde till min födelsedag. Jordgubbstårtan tog jag med upp till mamma och den andra (citrontårta) hade jag kvar hemma och bjöd pappa på. Även L och A ska få äta av den :)




Per undrade vad jag höll på med, men jag ligger faktiskt och gosar med Astrid där inne :)





Att lära sig stressa ner i en storstad - en omöjlighet?



Nyss hemkommen från Göteborg! Det har varit en underbar tripp måste jag säga! Det allra bästa var resan till Marstrand :) Jag har tagit ett gäng bilder, lägger upp få av dem här! Vad har vi hunnit med? Vi har varit hos min pappas första arbetsgivare och kollat. Spännande att se det lilla lilla rum pappa bodde i under 1 års tid :) Sedan har vi varit ute och ätit. Vi har varit i Marstrand och promenerat på klippor och åkt färja. Vi har också promenerat i hamnen i Göteborg. En shoppingrunda i Nordstan, glass, fika och massa mer. Det har varit toppen!!!

(Marstrand är den mest fantastiska plats jag någonsin skådat.. Romantiskt, vackert, lugnt.... Det hade allt!)

Men.... Det måste vara så att storstadsbor dör i förtid... För VILKEN stress.... Helt sjukt... Vi satt och fikade idag i centrala Göteborg, dock på en liten avstickare... Och jag tror inte det var tyst i en halv seund någon gång.. Spårvagnar, bilar, motorcyklar, folk som pratar i telefon, båtar som tutar, spårvagnar som tutar, folk som pratar..... Total kaos.... Det kan inte vara bra för hjärtat med sådan stressig omgivning???

Tog som sagt men shoppingrunda också. Handlade två tunikor, ett linne och en kjol... Sen fick jag en ny fin svart väska av pappa i födelsedagspresent. Och av Marcus fick jag en helt underbar Burberry-plånbok. Den hade han köpt i Spanien där han var nyligen! Hur fin som helst!!!!!



Här kommer bilder :)




Pappa, Marcus och jag tog en golfrunda.. Spänningen var olidlig... Och banorna var jätteroliga :) Men bollarna var hur lätta som helst så bara man nudda så for de iväg med en väldans fart :) Haha.. Pappa sköt nog utanför flest gånger........ ;)












Pappas första arbetsplats. Arbetsgivaren till höger, sedan pappa, Marcus och supersöta Elisa!



Marcus ville såklart posa lite haha...




Utsikten...




Trippen till Marstrand.. En underbar bild på pappa och fortet på Marstrand i bakgrunden!




Vi klättrade väldigt högt upp på klipporna och tog detta kort på Marstrand...




Och detta kort från samma klippa fast ut mot havet...



En glass i värmen gjorde gott idag i centrala Göteborg. Bakom mig ett hotell :)






Nu ska jag tigga till mig en fotmassage av min sambo ;)

(Och jag håller alla tummar för kära mor som är och tävlar med sina hundar i helgen!!!)





Föresten, jag tror någon fyller år om två dagar.. Kan det vara jag måntro? :)



Urinvägsinfektion...................


Åker ju till GBG imorgon.. Och just IDAG får jag jordens största urinvägsinfektion.. Ni vet sån där när man kallsvettas bara man ser toaletten.. Och svetten bara rinner när man sitter och kissar för de gör så ont.... Och när man är färdig på toaletten så tar det 2 minuter sen är man akut kissnödig igen.... :(

Har iaf varit hos doktorn... Hon klämde lite på mig och sen fick jag ge blodprov.. Aj!!!

Men de var full pott som hon uttryckte det på urinprovet... Alla vita och röda blodkroppar och allt vad det är hade topp-poäng.. Så nu blir det penicillin ett tag framöver :(




Jaja, nu ska jag ta en macka och sen ska jag se om min gubbe vill mysa lite...

Min Per är..........


Ja vad är han egentligen... KLUMPIG!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag när det var färdiggrejat i verkstaden hos L och A och vi skulle bege oss hemåt ber Per mig ringa hans telefon för han hade tappat den i bilen när han körde... Så jag ringde... Och ringde.... Och ringde en gång till.. Men vi kunde inte hitta någon telefon, bara höra den och känna vibration i golvet... Ja, det slutade med att vi fick skruva loss förarstolen och klippa upp luftkanalen under golvet (som gör att det blir varmt om fötterna för de i baksätet fick jag lära mig). Och i luftkanalen, där låg den lilla uslingen...... SÅ mycket jobb för att få ut en ynka mobiltelefon. Jag menar hur lyckas en telefon åka under stolen och in i luftkanalen.. Det är ju bara för mycket.. :)


Ja nu har iaf Per fått tillbaka sin lilla "nalle" och ser så nöjd ut.. Han nästan sitter och pussar på den ;)

Full fart hela dagen :)


Idag ska jag och pappa åka in till Motala för att umgås lite med olika bekanta. Bland annat ska vi träffa en gammal kompis till pappa som numera bor i New York. Han är hemma här på snabbvisit över sommaren med sin fru och barn. Så idag har man kanske lite möjlighet att öva engelskan ;)


Det är Jens och hans fru vi ska åka och hälsa på i april när vi ska till New York (i 3 veckor) :)



Nej nu ska jag hitta på något så jag kommer ifrån hemmet ett tag tror jag.

STOR skillnad på valpkursen idag!!!


Idag har vi haft valpkurs här i Skänninge med Olga! Det gick tusen gånger bättre idag för mig och Vilja, konsentrationen och viljan var på topp!! :) Det var väldigt roliga övningar idag och jag måste säga att Gullan har blivit en annan hund i mina ögon nu under kursens gång. Hon är plötsligt en whippet som är smart, lyhörd och lugn!! Super-roligt att se denna utveckling!!! Och Vilja hon är....... Jaaaa, en sheltie som tror hon är en whippet typ.... :) Glad och galen :)



Nu ska jag snart åka till jobbet. Arbetspasset börjar halv 3. Ikväll ska min prins ut och ha lite kul så jag ska hämta honom någonstans inatt :) Och innan det ska jag till pappa! Vi ska äta lite och fira att hans semester börjar idag :)




Helt SJUKT vad fort tiden går... Nu fyller jag snart år igen... Det känns som jag var typ 7 år igår.. Då när jag bodde på freberga och var ute i trädgården hela dagarna.. Jag byggde hinder på hela gräsmattan och lekte häst... Och sen gömde jag mig i en liten liten lekstuga när pappa satte på gräsklipparen, jag var ju såklart rädd för den :) Sen kom brorsan ut och retade mig till vansinne.. Så oftast slutade mina lekar med att jag sprang till pappa och beklagade mig över att brorsan var så elak... :) Men allra bäst trivdes jag såklart när jag fick hoppa över mina hinder :)

Ojojoj, den tiden.... Det var grejer det :)




Tänk att hon har varit såhär liten, mitt lilla frö.... :)




Haha kolla den lilla yviga svansen :)

Hundar som gör utfall...


Igår när jag och Vilja var ute och gick en promenad så var det två hundar som gjorde utfall mot oss. En som kom utflygande från ett staket (fast bara med huvudet) och en som vi mötte... Sen var vi i en affär i Mjölby  i förrigår. Skulle köpa färskfoder, äntligen. Där inne var det en hund som inte tålde att se andra svarta hundar så ägaren blev likblek när vi kom in och alla blev knäpptysta.. Så pappa fick gå ut med Vilja för ingen annan hund kunde vara i butiken samtidigt som den där andra...

Jag tycker det är kontigt.. Borde man inte försöka få hjälp om man har hundar som beter sig såhär??




Nu har Vilja iaf fått färskfoder, men endast i kvällsmaten. Hon verkar gilla det, fast blev nog lite paff av smaken första dagen hon fick det :) Avföringen har blviit något lösare och ändrat färg... Men får magen bara vänja sig blir det nog bra! :)

En dag med mycket positiva jobb-vibbar!


Idag har jag varit på ett litet möte med chef i Mjölby Kommun. Skrivit på papper om att jag ska vara hos en person i tre veckor/15 timmat i veckan under kommande veckor nu. Vi pratade även en del om situationen efter sommaren och det lutar åt att jag kommer få gå på introduktion hos flera personer i Skänninge.. Det vore toppen. Precis vad jag har velat jättelänge :)


Idag har jag också jobbat min första dag hos den i Skänninge vilket kändes riktigt bra.. Dock mycket fart och fläkt... :)


Fick även ett samtal från Vadstena kommun idag där jag erbjöds ett vikariat under semesterperiod 2 på ett äldreboende i Vadstena. Detta är också något jag känner att jag verkligen passat att göra... Vikariatet var på 90 %, men på grund av jobbet i Mjölby och några planerade trippar i Sverige så fick jag tacka nej till några av dagarna.. Dock inte många :)


Så nu är iaf sommaren räddad med jobb och det känns som att timvik på ett äldreboende, i Mjölby kommun och i Vadstena kommun bör gå att leva på även i höst... Jag kanske rent av får jobba hur mycket som helst :)



Ikväll har Per fått för sig att vi ska städa.. Det är väldigt välbehövligt kan jag säga, men jag ska nog ändå försöka avstyra det hela lite.. :) Jag menar jag kommer jobba två veckor på raken utan en ynka dag ledigt.. Då måste vi ju ägna den här kvällen åt varandra :)


Grattis mamma!! (Nu kommer bilder på Astrid!)


Ja må du leva ut i hundrade år.................... Så sjunger man ju... Och du har inte ens kommit halv-vägs mamsen ;) Massa GRATTIS till dig och tack för en trevlig dag idag :)

Det har varit en supertrevlig dag uppe hos mamma med mat, tårta och massa prat.. Mormor, morfar, mamma, Elin (med Briam och Otto) och jag samlades i Västanvik. Det blev en långpromenad, bus, bad och även lite regn ;) Mamma fick ett par guldörhängen, underlakan och en orkidé av Per och mig i present. Hoppas det blev bra :)


Nu har jag äntligen kommit mig för att ta kort på lilla Astrid. Så såhär ser flickan ut just nu. Imorgon ska vi på återbesök hos veterinären. Känner mig lite spänd inför vad han kommer säga. Men jag hoppas ju självklart att det ser positivt ut och att det går åt rätt håll!!





*Tusen tack mormor och morfar för vad jag fick av er* Bästa mor-föräldrarna!!!!!!!


En skadad Astrid.....





Lägg märke till tungan.......... ;) Hon har precis fått medicin... Och det var inte så gott..... :)





Här är alla hundarna idag på promenad i Västanvik... :) 10 stycken bara...... :)






Valpkurs!

Så idag har vi varit på valpkurs del 3 uppe i Västanvik, Vilja och jag.... Kände mig totalt ofokuserad idag och detta smittades självfallet av sig på Vilja... Så hon körde spårning idag istället på egen hand kan man säga..... :) Nej, det är inte så lätt att vara fokuserad när ens lilla missekiss ligger på operationsbordet..... :(


Operationen verkar lyckad iaf och imorgon får jag en rapport om hon får komma hem eller inte... Bra att hon får vara kvar så de har koll på henne med uppvaknande och allt..... Stackars lilla Astrid.. Hon tror säkert att vi har lämnat henne för gott..... Ska mysa massor med henne när hon kommer hem!!!!!!! Konstigt, hur kan man sakna en katt??




Jag måste säga att jag tycker det är otroligt roligt att mammas Whippet Gullan och min Vilja kommer så väldans bra överens numera... Det känns toppen. De är verkligen bästisar. :) Fast Gullan blir mycket lättare sur än Vilja när hon är trött... Kan bero på att Vilja aldrig blir trött visserligen.... :)


På söndag kära vänner, fyller mamsen år :) Ska jag avslöja hur mycket??? ;) Nja, kom med en bra gissning istället ;) Haha... Jag tror det är 20 + iaf haha...


Nu ska jag åka o handla något att äta... Hungrig som bara den!

Pratat med chefen och snart ska jag på "jobb-intervju"...



Då har jag precis pratat med chefen... Förmodligen kommer jag bli uppsagd från mitt nuvarande jobb... :( Så jobb sökes.. Och i dessa tider med...

Men jag ska ju på en liten "jobbintervju" om en timme här i Skänninge.. Men det är bara på 15 timmar i veckan.. Så ganska dåligt med andra ord... Skulle behöva något mer.. Och det är dessutom bara i 3 veckor... Så efter de 3 veckorna är jag helt utan jobb... :( Men som sagt, jag får jobba som timvikarie i Vadstena kommun och Mjölby kommun sen så det borde gå att få ihop på något sätt... Bara det att jag så gärna ville åka på semester med..



Klockan 1 idag ska jag ringa veterinären i Lkpg för att få ett besked om Astrid.... Hoppas det går bra för dom....



Nej nu ska jag göra mig iordning lite.. I eftermiddag är det valpkurs som gäller! :)

Väntar på att klockan ska bli halv 9......



Jag har precis varit i kontakt med Valla djursjukhus, men dom har helt fullt på operation till nästa vecka, och både de och jag är överens om att Astrid inte klarar sig så länge utan smärtlindring.. Så nu väntar jag på att Jägarvallen ska öppna, de öppnar tydligen halv 9.. Jag ska böna och be att de opererar henne... Annars vet jag inte vad som händer med flickan.. En veterinär jag pratade med igår sa att benet eventuellt kunde vara tvunget att amputeras(???) om det var flisor som åkt dän från skelettet.. Det hoppas jag verkligen inte, för isf har Per och jag bestämt ihop att hon kommer få somna in... En katt är inte en katt utan 4 BEN!!!! Imorse låg Astrid under sängen och började spinna direkt när jag kollade ner på henne.. Då var hon gosig och ville att jag skulle kela med hennne... Så jag la mig på golvet hos henne ett tag..



Röntgen igår visade att lårbenet gått av och hoppat ur led... Att det hoppat ur led var nog ingen större fara, men benbrottet var väldigt stort...

Håll era tummar!!!!!!


RSS 2.0