Klänning!!

Åh, jag har hittat världens sötaste klänning idag som jag ska ha på mig imorrn kväll :) Den är grå, tubtopp och ganska kort... Får be Per hålla koll på min bakdel så jag inte visar rumpan haha.. Nejdå, ska ju ha leggings under med så det kommer bli hur fint som helst!!! Bilder kommer eventuellt imorrn annars torsdag!!


Och skriver jag inget imorrn så önskar jag er alla redan nu ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!



Kram till er alla!!

Pers-möte


Suttit i p-möte mellan halv 8-11 idag.. känns lagom kul... Men de blir nog bra det här...


Hittade inget att ha på mig igår så får väl se om ja gör ett nytt förösk idag...




Det blir iaf potatisgratäng imorrn kväll! Och pannacotta till efterrätt :)



Hej

Nyårsklädsel!

Funderar på vad jag ska ha på mig på nyårsafton. Tror jag ska åka in på rean en sväng idag och se om jag kan hitta något :) Klänning måste det väl få bli iaf :)


Nu är jag trött på:


JULMAT! Nu får det vara bra för i år!


Tips på bra bjudmat nyårsafton? Jag ska laga tre-rätters hade jag tänkt...




Tack för alla underbara och fina julklappar jag har fått! Det har inte varit något som jag blivit missnöjd med i år!! Så tusen tack!!!


Går inte beskriva med ord hur sött detta är:

Finns det nåt bättre än att pussa på nyfödda söta små hundvalpar eller kattungar??? Dessa små underverk har min mamma fått idag under förmiddagen/dagen.. Är de inte bedårande?????? Det är nästan så man blir aldeles tårögd när man gosar med de små.. Jag och Per var uppe nu på eftermiddagen och hälsade de små valparna välkomna till livet :)





Mor: Mibisan´s Miss Cherimoya
Far: Axrace´s Cheesecake

Mormor: Idomic´s El Tikka Paste (Som är min speciella favorithund bland mammas vovvar!!)





Och vet ni... Det blev en tik för mycket i kullen................ :)

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR


:)


Jag har fått ett digitalpiano av min snälla pojkvän i julklapp :) Jag är typ hur glad som helst nu!!!!!!!!!!!!!

Nej, nu måste jag gå och klinka lite på det :)



Hej hej

Äckligt så in i .......


Ja fy.... Inatt var det inte roligt.




Nu har pappa och jag klätt granen så den är jättefin! Ska lägga under alla paket med så får vi riktig julstämning :) Jag älskar julen :) Så har vi även diskuterat vad vi ska ha för mat på vårt julbord på julaftonskvällen!


Fick god pyt i panna av pappa när jag kom.. Med rödbetor och stekt ägg! Så nu är jag jättemätt!!



Imorrn jobbar jag 7-16.


Natti



Här har ni min älskling föresten: *James Bell*

Härligt pass idag...

Började jobba 9 imorse och skulle jobba mitt ordinarie pass till 15.. Dock ringde chefen och bad mig jobba 15-20 på ett annat ställe.. Så nu har jag precis kommit hem och ätit lite mat.. Trött som bara den, halsen värker och jag hostar hela tiden... Imorrn jobbar jag 7,30-16.. Sen ska jag till morfar och fira hans födelsedag! Ber om ursäkt redan nu om jag ser lite trött ut! :)


Snart kommer mammas valpar ploppa ut... Spännande som bara den.. Hoppas det blir en massa fina små änglar! Och att Moysan är snäll mot dom! :)


Hej hej!

Första dagen på nya jobbet!


Och det kändes jättebra! :)


Ikväll blir det tacogratäng, baka negerbollar och mysa i soffan?

Förkyld igen....

Hann bara vara frisk i typ tre dagar sen blev jag förkyld igen.. Så idag är jag typ dunderförkyld och har lagrat upp med honungsvatten, nässpray, papper och värktabletter igen... :(


Jag tror jag har nyst 73 gånger idag..

Resultatet av att äga Katt:

Först såhär söt:




Sen såhär söt:


**Christal Sky**


Japp, då var det dags! Många har funderat över vad mjitt "Blogg-namn" betyder eller kommer ifrån.

Vissa kanske redan har förstått att det är hästrelaterat....


Min första häst hette Cachucha och var en holsteinare. Henne älskade jag, det var i princip den bästa första häst man kan tänka sig! *Otroligt tacksam mamma*

Efter denna skönhet köpte mamma sin "Biggest horse ever". Han hette Oliver och var ett svenskt halvblod som till slut mätte 1,84 i mankhöjd. En mycket fin häst med en härlig utstrålning och en väldigt egen personlighet.

Sedan köpte vi mitt livs ögonsten. Han hette James Bell och var ett halvblod som jag fick av min mor. Ryser när jag tänker på den dagen jag var och provred denna häst som hade ett hjärta av guld. Jag tränade, red i skogen, hoppade, red barbacka.. Men det underbaraste av allt, vi hade de mest fantastiska stunder ihop i stallet, i boxen. Jag kunde stå och borsta honom i timmar. Och han bara älskade det.. En dag ringde telefonen i skolan och en lärare kom och hämtade mig. James hade blivit sparkad i hagen så ett framben var illa därann. Jag åkte kvickt som bara den ut till stallet med gråten i halsen hela vägen. Väl framme stod James med lindat ben från hoven hela vägen upp. Han var ihop sydd med flera stygn och man trodde inte att han fått några skador på nångra senor eller skelettet. Den kvällen satt jag hos honom i boxen väldigt länge. Och grät om vartannat. Morgonen därpå när jag kom till stallet låg han ner i boxen, jag gick in, satte mig på huk bredvid honom, med hans mule mot mitt ben. Det var precis som han ville tala om att han var tacksam över att jag var där.. Ja, jag kan inte räkna till alla gånger jag har haft fantastiska ögonblick med denna häst... En vacker dag blev han tvungen att säljas.. Det är den värsta dagen i mitt liv. Jag försökte vara kall och dölja vad jag kände, men tårarna bara sprutade.. Jag sov inte på nätterna under en period.. Sista gången jag lämnade honom i stallet gav jag denna fantastiska häst ett löfte... Jag minns det så väl.. "En vacker dag, James, lovar jag att du ska bli min igen. Och vi ska leva resten av våra liv ihop. Du ska få det bästa liv en häst nånsin kan få. Jag lovar." Vet ni? Jag hade till och med en spar-bössa hemma som jag la varenda öre i som jag kunde få över. Dessa pengar skulle jag en underbar dag köpa tillbaka honom med. Som jag längtade..

Drygt ett halvår senare fick jag beskedet. "James är avlivad"


*Denna häst kommer finnas i mitt hjärta resten av mitt liv*




Min första häst Cachucha betäckte mamma med en hingst som hette Shogun (Numera avliden). Denna hästs föl blev en fantastisk lite snärta som döptes till Chrystal Sky. Vi började ganska omgående att kalla henne för, ja vad tror ni? SKYA


För att sammanfatta alla hästar jag fått komma nära så har ni hela listan här;


Egna hästar samt Mammas hästar:

Cachucha - Min första häst, holsteinare
Chrystal sky - Cachucha:s fölunge
Oliver - Mammas bamse häst, halvblod
James Bell - My sweatheart
Nikita - avelssto
Chaquette - Nikitas fölunge
Nella - Shettis
Braveheart - En unghäst mamma köpte

Mina första foderhästar:

Magic Grouser - Underbart varmblod som lärde mig MASSOR
Madonna - Ett annat varmblod som jag tyckte om

Hästar jag idag rider:

Ussie
- Halvblod, snart 22 år, mamma till Qurre. Mysig häst men fullkomligt galen att rida.
Quire Boy "Qurre" - Halvblod, snart 3 åring som jag håller på att rida in samt som jag ska rida på 3:års-testet i Maj.


Och innan jag började med egna hästar red jag på ridskola sedan barnsben.



Hästeriet finns i blodet :)



Oj vilket hästinlägg det blev.. Jaja, nu vet ni min häst-bakgrund iaf !

Kan ni se kissen? :)

Kajsa har hittat ett nytt favoritställe! :)




Tur jag köpte den där tunneln åt de små liven, dom bara älskar den!


Nu ska jag åka till stallet.

Ridning och fika hos mor!

Idag har jag varit och ridit hos Kenneth igen på unghästen.. Åkte av idag med... Detta får INTE bli en vana. Idag var han hellustig hela tiden. Ett riktigt nervvrak.... (Är det kanske modern Ussies gener som börjar komma fram i honom??) Nej fy.. Imorrn ska vi in till Mantorp med odågan och dra ut lite vargtänder. Kanske blir det bätre att rida han sen?



Efter stallet åkte jag en sväng till mor för lite fika. Mysigt. Hundarna blir ju så glada, man blir precis överfallen där uppe :) Men jag tycker bara det är mysigt :)


Nu ska jag sooova :)



En varm adventskram till er alla!


Hehe..

Julbord *bilderna får tala för sig själva*

Resultatet av mina naglar efter förlängningen igår!




Malin och Emma! Två underbara människor!




Malin och jag själv..




Emma-sötnosen!




Och så jag själv igen.




Skulle kunna lägga ut hur mycket bilder som helst, men i respekt väljer jag att inte göra det. Vissa bilder poserar en jobbarkamrat naken på, andra ser många enormt onyktra ut på och vissa blir allmänt dåliga! Måste be om lov innan jag lägger ut fler hehe...


Jodå, julbordet var toppen! Superrolig kväll!!! Dock anser jag att vissa fick en hel del för mycket att dricka, men det är ju bara de själva som lider av det..

Massa grattis fick jag också till jobbet! Känns roligt!! :)



Nu ska jag åka till simhallen och motionera lite! Ha det gott!


See ya!
*blink blink*


Nu är det skinande rent här hemma!!

Vardagrummet ser numera ut såhär.. Några tomtar, lite röda ljus och några fina dukar, speciellt en av dom ;) *Tack mormor* Kan du se den? :)






Och köket fick bara en röd duk och en tomte i fönstret :) Nej då, det sitter lite tomtar här och var i resten av köket med, och en adventslljusstake i andra fönstret :)





Nu ska jag sova!


Imorgon ska jag till min nagelterapeut samt även mycket goda vän klockan 11.00 och fixa mina naglar. Sen ska jag hem, duscha och göra mig ordning, sen bär det av till Emma. Där ska vi sitta och prata, kanske ta en glögg och ha det riktigt riktigt trevligt innan julbordet klockan 18.00. Sen är det sist hem som gäller ;)

Nej då, skämt o sido :)


Jag jobbar ju lördag 8-13 så någon måtta får det allt vara på dumheterna.. :)

Idag har jag föresten äntligen hittat vad jag ska ha på mig i morgon kväll! Det blir en svart liten tunika, till den blir det röda "strumpbyxor", svarta knästrumpor med knytning bak och svarta stövlar! Sen får jag väl slänga på mig ett och annat smycke med... Aja, svårt att förklara såhär, kommer ta en massa bilder imorrn på julbordet och hos Emma så ni får väl ta o kika in på min blogg på lördag för att se resultatet!

Så det blir nya kläder och nya naglar, kanske skulle slå allt i en smäll och färga om håret imorrn med så de blir riktigt mörkt och fint :)





Jag är så GLAD för mitt kommande jobb :)


*Sov Gott*

Julstädning!

Ojojoj, tredje dagen jag plockr här hemma nu.. Ska försöka bli klar idag så jag kan åka in till tomtenatta ikväll sen :) Alla affärer är ju öppna till typ 22-23 ikväll! Och så är det ju förståss en massa bra erbjudanden som inte går att motstå :)


Kommer bilder på hur det ser ut här hemma sen! Och även på en mycket fin present jag fick av mormor härom dagen som kom till STOR använding!! :) Tusen tack mormor, superläcker!!!!




Mors

Fast jobb och trevlig ridning!


Idag har jag fått min första fasta tjänst!! Det känns helt underbart!!!!! Finns nog ingen som kan förstå hur lycklig jag är just nu. Det är inte särskilt roligt att gå som timvikarie och inte ha en aning om hur mkt jobb man får. Och dessutom kan man få samtal 5-6 på morgonen om jobbförfrågan.. Nej, nu kan jag kanske slappna av lite?


Varit och ridit Qurre ikväll. Han var jätteduktig idag, trots lite "protester". På söndag blir det ridning för Kenneth igen! Då får vi väl hoppas att jag hinner få tag i den där "livremmen" lite bättre om han börjar bocka med mig igen ;) Spelar iof ingen roll då man ändå inte har en chans att hålla sig kvar :) (Varför tycker jag att det är roligt???) :)



Nu ska jag gå och sova och smälta att jag fått fast jobb! Kan inte riktigt förstå... Som en dröm :)


Längtar till julbordet på fredag!! Malin och jag ska fira ;)

Sov gott!





Ledig eftermiddag!

Nu kom jag precis hem från jobbet. Har satt på lite mat, prinskorv och bruna bönor! Gott!

Fick samtal på chefen förut också... Pirrigt...




Funderar på att åka till Lkpg en sväng och handla sista julklapparna.. Maybe... Får dra med pappa isf eftersom vi skulle ta lite adventsfika idag ihop..


Märkligt att ett ord kan ha så många olika betydelser beroende på vad man sätter för något bakom.. Ta till exempel:

Gott.
Gott!
Gott?
Gott, men

Bara slog mig då jag pratade lite med en från chile tidigare idag på jobbet. Enligt henne är svenska ett supersvårt språk att lära sig. Tänkt på det många gånger tidigare med visserligen. JAg menar skickar man ett sms kan det ju få en helt fel betydelse om man inte sätter rätt tecken efter... Hmm, många missförstånd...




Vad var det jag sa???


Jajemen, läs mitt förra inlägg en gång till! Där skrev jag klart och tydligt att Qurre garanterat skulle kasta av mig idag på ridningen!



Vad tror ni han gjorde idag?? Är jag synsk kanske??

-Jag flög som en vante!!!!!!!!!!!!



Dumma bushäst.. Så nu sitter jag här med en skinka som värker och en arm som typ vrickat sig. AJAJ!

Men jag ska inte klaga. Han var fantastisk duktig idag i övrigt! Love this horse.



Idag har jag hämtat ut grejer jag beställt från Börjes i Tingsryd med. Hästgrejer såklart! :)


Fullt upp denna vecka. Jobb, adventsfika med farsgubben, julklappshandling, handla ngt att ha på sig till fredag (julbordet med jobbet), rida, vänta på spännande samtal mm mm mm...




Var och hälsade på hos mina kära morföräldrar på vägen hem från stallet! De är så mysiga! Jag har fått en present av dem idag med som jag tänkte tjuvöppna imorrn :)

Nu ska vi snart äta potatis i ugn och fläskfilé! MUMS!


Hej!

Det är verkligen inte roligt!!


Nej usch.. Snoret sätter sig fast långt upp i näsan så man inte får nån chans att andas, då tar man fram nässprayen och sprayar upp en hel mängd i varje näsborre. Sen blir det bra............. Typ i fem minuter.. För sen är det som att vrida på en vattenkran och snoret bara forsar.. Och böja sig framåt, det är bara att glömma! Och som grädde på moset nyser jag 120 gånger efter varandra stup i kvarten.

SUCK... Man kan lätt bli deprimerad över mindre grejer.




Jobbar dessutom. Hela helgen. Och imorrn är de tänkt jag ska rida. Garanterat kastar han av mig imorrn.



Det är en spännande kommande vecka för mig också. LOVA MIG att ni håller tummarna stenhårt??? ;) Tyvärr kan jag inte tala om vad det handlar om, men blir resultatet positivt så kommer jag skriva det direkt här i bloggen!



Nej nu ska jag börja fundera på vad de får bli för mat ikväll. Inte för att de smakar särskilt mycket, men det finns ju fler i hemmet som vill bli mättade!


Ha en trevlig lördag kväll!





USCH!


Ja, det är de ända jag kan klämma fram idag!


Snälla.

Snälla du jag bor ihop med. Jag vill ha korvstroganoff med ris ikväll. Kan du fixa det jag behöver?



Smidigt det skulle vara om till exempel detta funkade....



Nu ska jag snart åka på mötet.

Tjing


Snöat lite!



inatt har det snöat lite ute.. Tyvärr lär det försvinna ganska omgående.. :(  Det är mysigt med snö.. Jag vill inte ha slask och smuts ute..


Sitter och målar mina naglar.. Känner mig lite hängig idag.. Halsen värker och jag känner mig lite febrig.. Kan dock inte bli sjuk nu, plånboken klarar inte det!

Idag ska jag på möte med cheferna klockan 14. Sen ska jag nog åka in och shoppa lite i Motala. Brukar känna sig lite bättre efteråt  ;)


Måste hinna åka en snabbis till pappa nu på förmiddagen med, han vill dricka försenat adventskaffe... Hmmm....




See ya!

RSS 2.0