Ha en riktigt trevlig valborgsmässoafton!!!

Japp! Det ska vi ha! :)


Först ska vi äta grillad lax nu! Sen ska vi duscha och göra oss ordning för valborgsfirande i Skänninge! Det blir motorcykelkortege, brasa och fyrverkerier!



Vilja och vi har varit hos mormor och morfar och ätit blåbärspaj och druckit kaffe i eftermiddag :) Det var trevligt!!


Nu ska jag hälla upp ett glas iskall coca cola :)



Ha det så trevligt ikväll!!!! Låter kanske lite "klyshigt" men ta det lugnt med alkoholen alla ni som inte har åldern inne.... Händer ju så mycket tokigt på valborg jämt.... :( Ni som har åldern inne bör ha förstånd nog att veta när sista drycken ska tas ;)


Hej hej!!

Massa bilder från kvällens valpkurs, en SUPERDUKTIG Vilja!!


Åh idag är jag så glad!!! Vilja har varit helt fantastisk på valpkursen idag! Hon var lyhörd, villig att samarbeta, positiv till allt och hade den där gnistan man vill åt.... :) Per tog en massa bilder så jag lägger ut några här!! En helt underbar stabyhoun- valp på 9 veckor var med idag... OJJJJ vilken söt hund :)



Vilja i en snygg posé eller nåt liknande... :)



Vilja igen!!




Stabyhoun-valpen.. Jag var otrogen Vilja för en kort stund :) SÅÅÅÅÅÅ SÖT!!!!!!




Ärligt talat.. Har ni sett något sötare???? :)



Vilja är fokuserad på mig vid övningen sitt-stanna kvar! Hade fullt fokus på mig idag!




Vilja igen i övningen sitt-stanna kvar..



Vilja i övningen "position". Sitter något långt bak på denna bild..





En mys-bild på mig och sötnosen!




Vilja är bäst!!

(Någon som vill ställa en sheltie den 9:e Maj i Lkpg??????)



Hej hej

Anmäld till utställningen!

Javisst, nu är Vilja anmäld till utställningen på sharpman den 23 maj... Jag är redan super NERVÖS!! Bara vi inte kommer allra sist.......................

Igår fick Vilja ett grisöra för första gången och det var det bästa hon någonsin hade ätit! Det var med sorgsna ögon hon tittade på oss när vi "test"-tog ifrån henne det..  Men inget morr eller så, eller jo mot katten..... :)



Idag har jag jobbat på ett äldre boende... Passar jag inte typ som handen i handsken med att arbeta på ett sådant boende eller??? :) Det var det roligaste jobbet jag provat på tror jag :) Massa söta tanter och farbröder jag kunde skämma bort hihi....

Denna bild kommer på begäran av mormor ;)


Vad är det här för stor vattenskål?????


Min bil före och efter samt bilder på Vilja!


Har precis varit ute och tränat med Vilja vilket gick suveränt bra! Försökte mig sedan på att ta några uppställningsbilder, men det är int särskilt lätt.. Det är ju DÖÖÖTRIST att stå upp och se snygg ut........ Men jag gjorde ett försök som sagt..

Sen har jag även tagit bilder på min bil så ni kan se vad fin den blivit sen Per fixa till den lite åt mig :)



Min bil när den var nyinköpt....





Min bil som den ser ut numera...





Världens största ruffsituffs (valppälsen är HEMSK för tillfället) Vilja i ett försök att stå fint...... Ryggen åkte upp i luften så hon såg för rolig ut ett tag.. Detta är något jag tror jag får göra varje dag nu framöver tills hon lär sig stå som hon ska........





Det var roligare att göra "vacker tass" och få godis istället :)





Sen kan jag ju rulla runt med :)






TA I TRÄ, men Viljas öron ser riktigt riktigt fina ut fortfarande.. Hoppas hon nu får behålla dessa öron som vuxen också....


Åh vilken härlig värme!!!

Helt underbart skönt ute!!!! Kan inte bli mycket bättre!! :) Har suttit och solat hela förmiddagen så nu ska jag inte sola mer för dagen.. Då blir det för mycket.. Men imorrn blir det sola av en stund igen om det är så här skönt!! :)


Vad ska jag hitta på nu då? Tror att jag ska åka till sharpman en sväng.. Eller tvätta bilen...... Eller gå en promenad.....


Nej, får nog bli en sväng till sharpman...



Ha det gott i värmen :)

Jag glömde berätta om i Lördags......

I lördags hade jag en superrolig kväll här hemma som var tänkt som en tjejkväll.. Det dök dock upp några pojkar med så jag vet inte hur mycket de vart av den där tjejkvällen egentligen :) Jaja, Per var hos en kompis så jag hade hela lägenheten för mig själv och min vänner, och det är så underbart!!!!! Vi hade jätteroligt och buggade och hade hos här på vardagsrumsgolvet.
Sen åkte vi in till Vadstena för att gå till "källarn" en sväng.. Kom in dit när klockan var ca halv 1... Träffade massa trevliga människor och även nån otrevlig :) Om man får säga så... Hehe..

Jaja, allt slutade med att jag kom hem klockan 06.00 på söndagsmorgonen.. Och då hällde jag upp ett riktigt varmt bad och knölade ner mig i.. Gick och la mig 07.00....... :) 


Undrar hur länge man ska orka med sånt??? :) Haha....

Några bilder från kvällen iaf :


Sötaste Elin och Vilja!




Jag, Malin och Elin!




Anders och Elin!




Jag och Hanna! (Vi viskar hemlisar......... Eller nåt...)






Japp, några bilder... Tog massa kort, men det är ju bara vissa som blir bra......



Nu är det snart dags för valpkurs! Åker om en timme ungefär.. Sen ikväll vid 21 kommer min kära bror hit och ska äta våfflor med oss! :)

Skrattanfall!

Jag tror ja dör..... Varför skrattar man ibland fast man egentligen är vansinnig? :)



Nu ska jag laga mat... Har varit i Lkpg och jobbat idag... Segt... Fast skulle nog kunna tänka mig att pendla dit....



Trevlig kväll!


Träning med Vilja!



Ikväll har jag och Vilja varit på en fotbollsplan i Skänninge och tränat lite på vår läxa till nästa tisdag. Gick sådär.. Kände inte att jag hade det där "suget" hos Vilja idag.. Hon var ganska loj, inte så tänd på att tänka som hon brukar vara.. Vet inte riktigt vad det kan bero på... Antar att det är som med människor, att man har sina "dåliga" dagar... Får hoppas det blir bättre imorgon!

Hann vilket fall som helst ta några kort :)



Vilken snygging min tjej är ;) Skulle vara kul att kunna gå på någon utställning snart...





Sötnosen.. Känner mig ganska nöjd över öronen...... Hoppas de får behålla sin position....





Nu har jag helg :)

Städa bilen, valpkurs, motala mm..

Ska snart iväg och tvätta min bil invändigt... Per har gjort färdigt allt med den nu så det är bara för mig att börja skura... Sen kommer den vara jätefin :) Jag har tänkt vaxa den en gång innan sommaren också...

Sen måste jag åka in till Motala och lämna tillbaka en bok jag har på lån från biblioteket... Sista dagen idag att lämna in den... Tar väl ett varv på stan också..

Ikväll är det ju valpkurs igen :) Ska bli jätteroligt :) Vilja och jag har tränat massor på "Nej" som var våran läxa till idag!


Funderar på att sätta några blommor utanför köksfönstret också...


Lång cykeltur!!

I förmiddags var jag och Elin i Ullekalv och tränade våra hundar. Gick jättebra! Nu kom jag precis hem för pappa och jag har varit på en 4 mil lång cykeltur ute på slätterna :) Så det värker lite i rumpan nu...... :) Nästa vätternrundan??? :)

Per är hos Stefan. När han kommer hem ska vi åka en sväng med bilen och kanske ta en glass.. Eventuellt hälsa på någon också kanske!



Nu måste jag plocka fram dammsugaren.. Dammade innan vi cyklade iväg förut så det är bara att dammsuga kvar...


Dags för promenad i sommarvärmen!

Väntar på att Elin och leonbergern Wilma ska komma hit.. Vi ska åka till Ullekalv och promenera lite med och träna våra hundar! Sen ska nog pappa och jag kanske cykla en sväng i det underbara vädret.. Är ju jättevarmt ute idag.. Dock lite disigtg så solen kommer inte riktigt fram... Men det gör inget sålänge det är varmt :)


Inatt har Astrid, Kajsa och Vilja sovit hos mig hela natten. Det är så mysigt :)




Nu ska jag kolla lite kursutbud... Jag är sugen på att plugga...

Påskhelg!

Ojojojojoj vad mat jag har ätit :) Igår var jag hos mamma och fick underbart god lax som morfar gjort. Den serverades med potatis och en kall sås! Sedan bar det av till L och A som bjöd på påskbord! Alla olika sorters mat fanns och till efterrätt blev det chokladpudding, grädde och någon slags morotstårta! Väldigt gott! Idag har vi varit hos L och A och ätit upp alla rester :)

Tur att jag har varit och spelat badminton nu.. Några kalorier borde ha försvunnit....


Per har varit så snäll och hjälpt mig en massa med min bil i helgen med.. Lite kvar i morgon att göra.. Den blir så jättefin!

Nu ska vi ut och åka en sväng med bilen och sen ska vi kika förbi hos Egon som skulle grilla lite!


Jag älskar detta väder!!!!!!

Bara hundbloggande idag!

Idag har Viktor varit här och druckit kaffe! Det var trevligt! Sedan kom Elin och Wilma (ni vet den där Leonbergern jag visade i bloggen fär ett tag sen). Vi gick till fotbollsplan i skänninge och övade inkallning samt "nej". Vilja var jätteduktig. Nu känns det som att vi har kommit igång ordentligt. Jag har även planerat mitt upplägg med Vilja framöver och det känns jätteskoj! (Jag tar det dock väldigt försiktigt med henne när jag tränar osv. Allt är enbart på lekstadie och det kommer det vara tills hon mognar i huvudet vilket hundar gör runt 2-3 års ålder).

Mitt upplägg är iaf följande:

Viljas första år kommer bestå av valpkursen och efter den ska jag påbörja någon form av lydnadskurs. Eller fortsättningskurs. Hon kommer också ställas ut under året. Målet är att hon vid 1 års ålder ska kunna grundläggande lydnad samt ha fått tillräcklig social träning för att inte bli uppstressad av olika saker och ha fokus på mig. Jag kommer även påbörja lite tunnel-övningar och slalom-övningar. Jag vill ställa Vilja (eller mamma ska få göra det rättare sagt hehe...................) på åtminstonde 3 utställningar. Skulle vara kul med officiella men kanske nyttigt med även någon inofficiell? Jag får be mamma utbilda mig inom utställningsbranchen.. Kan ganska lite om det än så länge..

Nästa år ska jag börja en agilitykurs på våren och starta henne första gången till sommaren. Jag ska också börja någon lydnadskurs och HOPPAS på att kunna tävla någon juniorklass i lydnad under sommaren. Kanske prövar på rallylydnad.. Fast jag har inte fått upp något intresse för det så det känns som det får ligga nere.. Även detta år vill jag att hon ställs ut med jämna mellanrum..



Planerna för Vilja första åren! Fast det ALLRA viktigaste är ju såklart att ha en nöjd och harmonisk hund med bara massa glädje och bus i kroppen :)




Valpkurs del 2

Hehe, lite kul att skriva del 1, del 2 osv :)


Ikväll har vi iaf varit på kurs igen, med hundar! Vilja skötte sig på bästa sätt! Vi har övat kontaktövningar, springa genom tunnel, stå på bord och bli "undersökt", gå på stege och sitta kvar i bilen.. Stegen tyckte hon var lite svår, men det tyckte alla hundarna typ.. Hon fick massor beröm vid kontaktövningarna vilket var kul.. Några tyckte jag hade det lite förspänt bara för att jag har en sheltie :) Men man får ju vara lite smart när man väljer ras ;) Hehe...

Sedan hade vi lite teori och fika. Massa frågor han vi ställa också.. Intressant! Och både Per och jag gillar kursledaren starkt. Det är rejäla tag i den kvinnan :)


Nu sover Vilja gott bredvid mig här i soffan!

Färd mot Västanvik!


Igår kväll hade vi en trevlig kväll här på Borgmästaregatan. Egon och Stefan kom hit och vi grillade och hade det trevligt! Det tog dock ett tag för grabbarna att få ihop grillen så maten serverades inte förrän 22.30...............


Nu ska Per och jag åka mot Västanvik. Per ska laga något på mammas husvagn och så ska vi ta en fika med mormor och morfar också! Mamma är i Nossebro eller nåt och tränar LC..


I eftermiddag är det också badminton...


Får se om jag lägger ut några bilder i eftermiddag från dagens tur till Västanvik!

Synd solen inte skiner idag........ Då hade jag kunnat passa på att sola lite uppe hos mor...




Hej för nu!


Vilja och Wilma bus i skogen!

Idag har Vilja och jag varit ute i skogen och promenerat med Elin och hennes Leonberger/Schäfer-blandning Wilma.. Det var mycket trevligt, dock fick hundarna finna sig i att gå kopplade då det annars hade kunnat sluta farligt.. Det skiljer en hel del storleksmässigt och båda två är riktiga bus-skallar... Ingen bra kombination :)

Det blev iaf några försök till att ta lite kort.. Så här kommer en hög:




Vilja busar av sig!



Vilja sitter (fint?) :)



Wilma och Vilja sitter i skogen.. Vad är det som är så intressant att titta på tro?



Mitt i naturen!



En bild på Vilja i profil..



Wilma ligger och lurar på Vilja.. Vad gör du där framme??



Vackra Wilma!



Fotomodellerna!



Wilmas fina huvud!




Jag kan tala om att det var lite lätt förvirrande när den ene ropade Wilma och den andre ropade Vilja hela tiden.. Det blev så gott som kaos emellanåt :)



Nu väntar jag på Per för vi ska åka till Linköping och shoppa lite :)

Trevlig helg!!

Nu tar jag helg!

Japp.. Nu är jag ledig fredag, lördag och söndag! Härligt!!


Nu ska jag straxt ge mig ut på en löprunda var det tänkt.. Skulle vara bra om man kunde tappa några kilon till.. Dock  är jag ju så hemskt förtjust i mat... Och GODIS :)

Imorgon ska jag nog passa på att sola lite.. :) Fast igår satt jag i solen hela dagen och brände mig en massa i ansiktet.. Inte alls bra.. Så jag rekomenderar alla att bara sitta en liten stund i solen nu.. Tar ju förskräckligt mycket... Och vi vill INTE riskera någon hudcancer här inte....

Nej, nu ska jag ut!!!!!!

RSS 2.0