Bästa kompisar!


Vi är vilket fall som helst bästisar :)


Tror jag är kär.... I Emma......

Ja alltså  ibland är det tur att man har så underbara vänner som henne.. Imorse ringde chefen, 07.00.. En på jobbet va sjuk och ja va den ända som kunde jobba av oss.. Bara det att ja var tvungen att fixa hundvakt isf.. Så otäckt tidigt på morgonen hörde jag av mig till Emma.. Så hon har haft Vilja hela långa dagen ända till 19.00 ikväll... Vilken otroligt underbar människa. Såna är guld värda.. Ska lura ut nåt riktigt fint till henne, en middag för oss kanske :)

Och Vilja bara älskar Emma.. Typ hennes favorit!! Så idag har Vilja varit med och kollat på en häst (då även Emmas mamma var med) och busat med en nakenkatt.. :) Emmas mamma gillade Vilja också! :)


Men fy för att jobba såna här dagar.. När man inte är beredd på det... Det är verkligen hemskt...



Nu ska vi käka.. Jag har ju inte haft med mig någon mat till jobbet idag då det blev väldigt stressigt imorse...

Ojoj vilka kommentarer!

Nu har Vilja och jag varit på jägarvallens veterinärstation idag också! Vi provade ut en jättebra reflex-sele till henne.. Och tror ni att det blev folksamling runt henne?? Alla veterinärer skulle fram och pussa på Vilja :) Och så fick jag ett utlåtande om henne av dom också:

De tyckte hon var en rejäl och framåt flicka med ett "sug" i blicken! Hon var fin i kroppen och väldigt positiv :) Och de tyckte hon var väldigt vacker! :) Snacka om att Vilja blir mallig när hon får höra sånt :)


Och nu sitter Astrid här bredvid mig (på bordet) och äter digestivekex med mig :) Ja men vadå, hon är faktiskt nyopererad, hihi...

Nu blir det nog en sväng till gymmet!


(Ska försöka fotografera lite mer snart!)

Vilja har fått sin spruta!

Nu har jag och Per varit inne på morgonen med våra tre små flickor hos veterinären. Vilja har fått sin 12 veckors spruta och det gick jättebra!! Hon sa inte ett ljud.. Och veterinären tyckte hon var jättefin!! Han tyckte bara att hon var något tunn, men det var ingen fara.. Han lyssnade på hennes hjärta, kollade tänderna, ögonen och öronen! Och sen berättade han lite om shelties för oss då han jobbat mycket med sheltie i sitt tidigare veterinär-liv. Intressant! Han hadeäven en gång i tiden varit ban-veterinär på whippet-race :)


Kajsa har fått sin vaccination nu också.. Och lilla Astrid är kvar hos veterinären och får förmodligen i skrivande stund sitt sömnpiller :) Hon ska även bli märkt i örat.


Det känns så skönt nu när allt är i takt igen! Alla är vaccinerade, försäkrade och katterna är kastrerade.. Känns jätteskönt.. Fast de blir värre sen när räkningen kommer :)

Idag måste jag åka och handla mat till Vilja igen i Lkpg.. Hon ska få äta upp en säck till sånt där veterinär foder.. Sen ska jag gå över sakta till hennes gamla vanliga foder.. Hoppas hennes mage håller sig lika fin då som den är nu!


Astrid ska jag hämta klockan 13.45 idag hos vet.

Vilja i stallet!

Ojojoj.. Idag har Vilja varit med i stallet och ridhuset på löshoppning.. Tror ni hon blev populär bland alla människor?? Hon var så duktig.. Grymtade åt hästen en gång men ingenting annat. Skötte sig exemplariskt.. Sedan fick hon även öva på att sitta ensam i bilen medan vi lastade hästen! Jätteduktig.. Inte ett ljud... Bara kollade ut genom fönstret lite.. Idag har hon lärt sig "ligg" ordentligt med.. Så nu kan hon sitt och ligg utan problem (12 veckor gammal)!


Imorrn bitti blir det spruta för alla mina små flickor!!



Natti

Härlig söndag!

Idag är det mycket på schemat! Snart kommer Pers mamma och syster med systerbarn hit och ska hälsa på oss lite.. Sen ska jag ut till stallet och hjälpa till vid löshoppning. Sen är det badminton 16-17 som vanligt. Och ikväll hade P och jag tänkt spela bingolotto :) Vi får se vad det blir med den saken..

Nu måste jag dammsuga innan vi får besök.



Bus med puppisar från Mibisan´s!

Igår var jag hos mamma och hade med mig Vilja för första gången. Oj vad hon busade med mammas valpar :) Det såg riktigt riktigt härligt ut :) Måste göras om massa fler gånger!!!

Kan lova att Vilja sov som en stocka i bilen på vägen hem... Ojojo... No powers left...



Sen var jag och Per på bio igår kväll.. Vilja var hos L och A undertiden... Vi såg på "Bedtime stories" med Adam Sandler.. Det var väl kanske lite av en barnfilm men den var riktigt rolig att kolla på! Vi skratta typ hela tiden...

Mamma har massor bilder på sin blogg från:

http://web.telia.com/~u14133690/ (även hemsidan)
www.mibisans.blogg.se (bara bloggen)



Här har Vilja fått lite lugn och ro (kanske framförallt skydd.....) hos mormor:





(Nu vet jag hur man lägger in bilder på bärbara datorn) ;)

Ny dator...

I onsdags kväll fick Per ett ryck att vi skulle åka till Mjölby och kolla på ny dator... Och mycket riktigt så hittade vi ju en bärbar jättefin dator.. Så den fick följa med hem.. Det är bara det att Per har inte visat hur man kopplar in kameran så jag kan inte lägga in några bilder förrän dess... Men håll ut :)


Just nu är det full rulle... Astrid jagar Vilja och Vilja jagar Astrid.. Kajsa är ute och njuter av lugnet... Nu är de inte länge kvar tills mina djur ska få sina sprutor :) Sen är det fritt fram med "påhälsningar" och så :) Skönt!!

Idag får de bli en långpromenad med Vilja.. Funderar på att åka till Ödebyskogen och promenera... Får se om ja orkar ta mig dit..

Ha en trevlig dag!

Idag blir det biltvätt och klubbarp!

Igår kväll var jag och Per inne i Mjölby och skulle titta på ny dator, bärbar.. Det slutade dock med, som jag anade, att vi hade en med oss hem... Per lovade vilket fall att han skulle hjälpa mig att tvätta bilen efteråt. Så nu är bilen jätte ren och fin utvändigt... Men invändigt.... Usch... Där ska jag lägga min tid idag hade jag tänkt... Textil-tvätt, någon? Nej då, det är inte så jobbit.. Skönt när det är gjort kan man ju säga!


Sen i eftermiddag ska jag till klubbarp med lilla fröken. Dags att få springa lös och latja igen! klubbarp är verkligen ett perfekt ställe att ha hunden lös på.. Det finns ingenting i närheten som kan vara farligt för hundarna.. Nu har Vilja även fått börja gå lös här utanför hos oss på mornarna och sent på kvällarna... På dagarna finns det för mycket liv och rörelse som kan vara intressant att utforska nämligen :)


MEN HJÄLP vad Vilja växer fort alltså... Helt otroligt... Nu ser det ut som en stor björn när man är ute och går med henne, trots att hon fortfarande sett i andras ögon är ganska liten... :) Ja, ni kan ju tänka er hur liten hon var när vi hämta henne :)

Och bara för jag skrev igår att hon inte bajsat inne på jättelänge så gjorde hon det precis... Men det gör inget för det var hårt :) Hoppas att magen stabiliseras snart igen...



Nu ska vi ut och kissa!


Vi är ovänner idag...

Idag har Vilja fått en riktig genomgång.. Först borstade jag igenom pälsen. Sen borstade jag hennes tänder och sist klippte jag klorna på henne.. Låt säg att inget av detta var särskilt populärt idag... Speciellt inte kloklippningen.. Då kan ni tänka er hur glad hon är på mig nu :) Jaja, imorse fick hon en långpromenad iaf.. Och ikväll ska vi upp till månsjön och låta henne springa lös där! Så hon blir snart glad igen.. :)


Duktig är hon med. Det är långt ifrån varje dag det händer kisse olyckor inne nu! igår kväll kissade hon visserligen inne.. men det finns dagar då det inte händer nånting inne nu! Och bajsat inne har hon inte gjort på evigehter känns det som... Ta i trä.......



Nu ska jag måla naglarna med ett nagellack jag fick av mormor när jag var där sist. Men först förarbetet, fila och putsa på dem...

Vem har överläget?

Can you tell?






Min nya favorit leksak :)





Idag har jag jobbet hela dagen.. Söta Emma har suttit hundvakt här hemma åt lilla Vilja! Det hade gått jättebra, förutom att Viljahade bajsat löst en gång idag på dan..... Och en gång hårt... Hon har faktiskt varit riktigt bra i magen nu i flera dagar... Säg inte bara att det ska börja nu igen... Jaja, återstår att se!

Nu är jag ledig i två dagar efter en lång tids arbetande.. Underbart.. Jobbar bara torsdag också denna vecka... Sen är jag ledig hela helgen! Och sen är det dags för Vilja att få sin 12 veckors spruta :) Och Astrid ska kastreras :) Skönt att få allt det där gjort känner jag...

Och nu har jag fått brev hem om valpkursen med och den kommer börja 31 mars klockan 18.30! Mycket riktigt som mamsen sa till mig. Detta innebär att en av mammas valpar och Vilja kommer gå samma valpkurs här under hösten :) Det måste jag säga känns väldigt roligt!! :)

Nu måste jag nog ta en sväng till affären och sen ska jag fixa nåt käk.. Lyckades med det vanliga att inte ta med någon matlåda till jobbet... Inte alls bra... Man riktigt känner hur orken försvinner framåt eftermiddagstimmarna..


Hoppas ni får en trevlig måndagskväll!

Melodifestival samt arbete.

Denna helg är min helg att jobba... Det är ju bara för trist att jobba helg alltså.... Kommer tröttna på det en vacker dag.. Dock det som ger bäst betalt..




Men ärligt talat, melodifestivalen kan väl lägga ner nU? Skicka ner Måns Zelmerlöv till det där tjing tjong-landet (vilket land är det nu igen?) så är allt klart! Han glänste ju över alla andra med milsavstånd.... Dessutom is he a good looking man! :)


Idag har det varit alla hjärtans dag med... Fick rosor, choklad och en liten björn av Per... Jag har inte köpt någonting till han. Förutom det har det varit en ganska trist alla hjärtans dag... Blir väl så när man jobbar gissar jag...

Nu ska jag sova.. Jobbar ju imorrn med.... (Fast imorrn har jag ju min roliga badminton att se fram emot efter jobbet) :)



Natti


Let´s Dance - med mormor!



Jodå.. Per kom underfund med en ganska rolig grej.. Sitter ju och kollar på Let´s Dance nu, såklart... Men för några minuter sen dansade Elisabeth Höglund med sin partner. Under "intron" av detta par nämnde Per att han tyckte min mormor var väldigt lik henne till sättet. Och just då slog det mig att det verkligen är så. Elisabeth och mormor pratar nästan identiskt och de har samma "glädje" när de pratar!

Och så avslutade Per med att säga;

- Men alltså din mormor är ju väldigt ungdomlig av sig måste jag säga!





Nu måste vi fortsätta titta på Let´s Dance! Reklamen är slut!


Blod på tassen!

Vilja och Astrid busa så mycket och drar såna repor här i lägenheten så det till och med idag slutade med att Vilja gjorde sig illa.. Man måste liksom gå emellan dom för att få ett slut på det hela.. Upptäckte blodspår i lägenheten samt att Vilja satt och slicka sig om sin röda tass..... Var bara att slänga in henne i duschen och spola av tassen och se hur stort det var.. Som tur är var det bara en liten repa på bakbenet. Och det slutade blöda ner jag tog kallt vatten på det också! Men det är nog idé att köpa hem lite "förband" då man märker att det händer saker väldigt lätt!



Vilja har ju som jag tidigare nämt varit lös i magen sen hon kom hem. Igår var jag ju och handlade annat foder och även någon form av pasta. Jag tycker redan idag att det har hjälpt till. Bajset är nämligen idag "krämigare" än det varit tidigare då det bara varit i princip löst som vatten.

Hoppas att det går åt rätt håll nu iaf!!


P har fått för sig att vi ska städa ikväll när han kommer hem.. Hur kul låter det??? Jag kanske borde smita......... :) Sen blir det pastasås! Mums! :)

Jobbar fre,lör,sön,mån..... :( Men fick veta idag att vi ska ändra vårt schema så vi jobbar 2 helger av 5 istället för varannan helg :) SKÖNT!!!!

Nu ska jag slänga in en maskin tvätt till..

Hej igen :)


Igår blev det massa att göra trots att jag var ledig! Började med att Emma kom hit på en fika och sen gick vi en promenad med Vilja. Sen när vi kom tillbaka ringde jag till veterinären och rådfrågade om Viljas mage. De tyckte att jag skulle köpa ett så kallt "diet-foder" till henne som ger en lugnande inverkan på magen.

Eftersom detta foder såldes på denna klinik i Linköping bara så åkte jag dit och handlade. Jag fick också med mig någon typ av pasta (Pro Kolin) som skulle vara väldigt bra att ge henne nu i några dagar. Dessutom fick jag en massa goda och lugnande råd! :)


Sen när jag kom hem fick Vilja pasta samt mat (numera ej fri tillgång utan hon ska ha strikta tider då hon får yttepytte-lite mat, fast det är säkert precis lagom till henne, men de ser ju inte ut att bli mycket). Efter det åkte vi ut till stallet och Vilja fick lukta på hästarna :) Hennes nos försvann in i näsborren på Ussie :)

Efter det åkte vi förbi mormor och morfar påvägen genom Motala. Vilja tyckte det var jätteskoj att vara uppe hos dom!! :) Hon busade som bara den och jag tror minsann att mormor och morfar tyckte om henne också! :)


Nu ska Vilja och jag ut och gå en förmiddagspromenad! :)

Lite bilder!








Träff med Collie och Sheltie!

Idag när jag var ute och gick så träffade jag på en collie med matte. Hon tyckte att jag och Vilja absolut skulle följa med henne och en annan dam med 2 collies och en sheltie till en stor äng här i Skänninge och släppa dem lösa där! Fast självfallet då Vilja blviit lite större och fått sin 12 veckors vaccination! Det tycker jag skulle vara väldigt roligt :)



Vilja är så duktig med att vara själv!! Jag tror att Astrid är hennes allra bästa vän :)


Skulle egentligen jobbat natt inatt, men jag behövde inte det för en annan tjej skulle ta det... Folket inom kommun har magsjuka........


Nu ska jag laga flygande Jakob!


Såg väldigt roligt ut...

Idag har jag varit på klubbarp och promenerat med Vilja så hon fick springa lös igen (igår likadant). På vägen tillbaka mötte vi en annan liten ettrig hund.. Jo men ni förstår då skulle lilla Vilja kata upp sig och började grymta mot den där lilla hunden (som ändå var betydligt större än Vilja själv).. Det lät för roligt.. Precis som en gris som nöffar typ :)



Nu ska jag snart åka och jobba och sen ska jag på personalmöte...


Astrid beter sig konstigt......


japp, våran lilla hon-katt Astrid (6-7) månader beter sig ytterst märkligt.. Första tanken som poppar upp är ju att hon mår dålig såklart.. Och djurvän som jag är så mår jag ju själv dåligt om jag ser ett djur som tycks må dåligt..

Men men, nu har jag forskat lite i saken och Per och jag har diskuterat lite... Skulle det kanske kunna vara att hon har kommit in i sitt första löp?



Alldeles nyss förstod jag att det absolut måste vara så :)

Hittade detta på en veterinärkliniks hemsida;

"Honkatter är könsmogna från sitt första löp. När en katt löper brukar hon jama mycket, de bjuder ut sig genom att stryka sig mot ägaren eller andra föremål, och de svankar ocfta ryggen och skjuter upp rumpan i luften."


Där har vi det :)


Vår flicka har blivit en STOR flicka nu :)


Natti

Melodifestivalen!

Ikväll är första lördagen.. Och min små scottar ska vara med :) Spelar ingen roll om de är en bra eller dålig låt, dom ska vidare oavsett :)



Idag har jag inte kunnat äta nåt... Vaknade imorse med illamående.. Det har hållt i sig hela dagen och bara tanke på mat har nästan fått mig att spy... Äckligt... Första gången det händer mig.... Jag är VÄLDIGT matglad av mig :)



Och nu precis skadade Vilja Astrid... Dumma vovve... Men då får man väl blir arg på hunden? Jaja, det var inget alvarligt iaf... Hon sträckte nog till sig lite bara i ett bakben... Blir bättre nu när hon ska kastreras och får gå ut en massa istället för att behöva dras med en hund hela dagarna :)

Har beställt tid den 23:e februari för kastrering, vaccinering och märkning av Astrid + vaccinering av Kajsa och Vilja (12 veckors vaccinationen). Så sen är det full fart framåt som gäller med allihopa :)



På tal om ingenting så har min ryggvärk kommit tillbaka så idag har jag knappt kunnat ställa mig upp.. P fick smörja mig med tigerbalsam imorse, och det hjälper faktiskt ett tag!! Och så som grädde på moset så har jag ont i skallen med av "islagningen" igår..

Allt är toppen :)



Nej nu ska jag passa på att mysa ner mig i soffan :)



hej

Nu mår ja prima :)


Japp, nu känner jag mig gättre igen :) Det värker lite just runt såret men annars ingenting alls! :)



Jag har varit på sharpman med Vilja och köpt ett ROSA halsband och koppel till henne! :) Nu ska jag dammsuga och sen skura golven.. Och så ska ja planera vad de blir för mat ikväll med! Tror ja ska köpa hem fläskfilé!




Hej hopp gummi-sn.. Nej, oj.. :)

Ajajaj!!!

Idag har jag varit och hälsat på på Pers jobb med lilla Vilja.. Det gick jättebra! Hon är verligen inte osocial av sig! Men sen när jag gick hem där ifrån så skulle jag busa på en äng med Vilja.. Och sen sprang hon fram till en stolpe och skulle lukta och jag böjde mig ner för att trassla ut henne ur kopplet.. Och sen ställer jag mig upp som vanligt och BOM så slår jag i huvet i en vägskylt.. Vad är det för IDIOT som sätter upp en vägskylt så lågt????? Så nu har jag avgett blodspår därifrån och hela vägen hem. Det forsade kan man säga... Och i ansiktet såg ja ut som en slagen krigare eller nåt... Och när jag nästan var hemma och trodde jag hade lyckats dölja det för alla människor så kommer en granne fram... PINSAMT!!!!!


Jaja, nu sitter jag här med ett fint jack i huvudet. Och yr i bollen blev jag med, men de börjar nog gå över lite nu...







Hade tänkt städa nu i eftermiddag.. Får väl se hur mkt jag orkar... Sen ska jag iaf gå en liten promenad med Vilja igen...



Hoppas alla får en bra helg!

Måste skaffa en bättre kamera....

Min kamera är väl inte den bästa att ta "rörliga" bilder med... Men här kommer två kort iaf :)


Sötnosen SITTER ner i kalla snön...



Och här står hon upp :)



Kram

Promenad till parken!


Snart ska jag och Vilja gå en promenad till parken och busa av oss lite. Tänkte jag skulle försöka fånga några på kort på oss då som jag lägger ut senare på bloggen idag. Sist gick jag ju på elljusspåret i Skänninge, men eftersom Vilja är lite rädd för bilar och viss annan omgivning så ska vi träna på det redan från början! Så nu blir det promenader i stan också! :)


Nu ska jag skala potatis så att ja hinner få maten färdig tills Per kommer hem på lunch!



Jobb jobb jobb!

Idag har jag jobbat 9-17. Fick även veta idag att vi har möjlighte att gå upp till heltid om vi skulle vilja det... Men vill jag det? Måste ja ta en funderare över... Det blir väldigt mycket tid på jobbet då.... Och det är inte det att jag inte trivs utan jag tänker mest på att lilla vilja vill ha matte hemma :)




Idag har iaf Vilja varit hos "farmor och farfar" hela dagen. Och det hade gått strålande! :)


Nu ska jag upp till affären och handla, sen lägga mig i ett varmt bad med massa tända ljus :) Det kanske blir nån godis till med :)



Ha det gott!!

Vilken fantastisk hund!!

Idag har varit en underbr hunddag! För det första fick Vilja sin första riktiga promenad idag på elljusspåret i Skänninge! Gissa om det var uppskattat!!!! Sen fick hon öva på att åka lite bil och gå till postlådan på torget där det var full fart och fläkt med människor! Hon skötte sig utmärkt!


Sen bar det in på blomaffären ikväll och sedan till L och A på 60 års kalas! Oj vad duktig hon var där.. Tre barn var där och hon skötte sig ypperligt mot dom. Och hon busade och sprallade som in i bomben :) Sedan tiggde hon till sig en liten räka av A. Senare somnade hon som en stock tills vi åkte hem! Hon lär sova gott inatt :)


Imorrn ska ju lilla Vilja vara hos L och A hela dagen då Per och jag jobbar :) Hoppas hon sköter sig hela dagen då med :)



Ha det gott!

Kram


60 års fest!!


Idag fyller L 60 år och det blir stort kalas hela dagen! Typ Öppet hus! Per, jag och Vilja ska dit ikväll och grattulera! Så idag blir det social träning också för den lilla fröken här hemma!

Idag efter lunch har jag även tänkt gå bort till en park vi har en liten bit bort med Vilja och låta henne busa av sig riktigt ordentligt där! Men man måste vara försiktig nu i början så man inte tar ut svängarna för mycket med henne.



Fast just nu kör hon race här i lägenheten med Astrid så inte en ända matta vi har ligger som den ska.. Det ser rätt kul ut när en liten bomullstuss kommer och får bredsladd i rummen :)



SKönt att vila på fårullsmattan!


Och det här är min favoritgosis Tiger!


Och så en skön bild på Astrid!

Första sociala träningen!

Idag har varit en stor och jobbig dag för lilla Vilja! Först blev det en bil-tur till L och A för att gå in och hälsa på lite där. Det gick förvånansvärt bra! En mycket lugn och nyfiken flicka var hon där inne! Sedan hem och då somnade hon som en stock och sova i 2 timmar i sträck..


Sen kom pappa och ringde på dörren och ville ha skjuts hem då P ska laga hans bil. Och då passade vi på att gå upp till Pappas lägenhet och kika lite med. Gick lika bra där förutom att hon somnade och sov där med hela tiden.. Lät henne sova färdigt och sen åkte jag raka vägen hem.




Vårat problem med denna lilla dam kommer bli att åka bil, för det, det är INTE populärt hos lilla fröken...........

Det får väl bli en kort sväng till nåt roligt ställe några dagar i veckan... Eller nåt... Goda råd kommer nog behövas...




Nu ska ja gå och se på en film på tv!

Kram

Hej! Jag heter Vilja.........

.. Och så här ser jag ut :)




Den där bruden bredvid mig här heter Astrid.. Hon bor tydligen på samma ställe som jag ska på och kallas för "katt".. Hmpf... Jaja, hon är en riktigt rolig buskompis iaf :)
(Ps. bäst att sticka med benet, Astrid är en hejare på att busa bort det annars...)




Idag fick jag en skål med nåt vitt klet i som kallas filmjölk av matte... Det var riktigt smaskigt!!!





Och det där, det är Kajsa (även hon en sån där katt.....).... Och hon ligger på MIN filt jämt!!!!





Den där Astrid och jag har det riktigt skoj ihop.. Vi leker tafatt i hela vårat hem så att matte och husse blir såååå glada :)





Och sen när vi har busat färdigt blir vi så jätte trötta!!!





Nu får de vara färdigt med bilder för ikväll.. Matte hälsar!
Hej då! :)


RSS 2.0