Bilder i massor från helgen!!



Då har Per blivit gammal också...  25+ med andra ord.....
Vi har haft en helt fantastisk helg tillsammans uppe i huvudstaden! Här kommer en drös med bilder! Idag har vi varit uppe och firat mors dag hos mamma också.. Det var superskoj och vi åkte och badade med hundarna.. Och tänk er, jag tog premiär-doppet idag!! Kolla mammas hemsida: www.mibisans.blogg.se!






Per inne på Wallmans!




Jag själv inne på Wallmans!




Jag igen!




Per har aldrig varit så stilig tidigare!!




Och min outfit för kvällen!




Jag igen!





Per fick sko-skav efter en helkväll på Wallmans :)




Jag vid en fontän i Stockholm city!




Stockholm Marathon!





Ett ålderdomshem i Stockholm.. Såg vi under vår båt-tur i runt djurgården i Stockholm!




Slottet från båten!
 



Per på skansen! Lägg märke till Cinderella och Viking Line!




En arg sak....





Så här ser den arga saken ut i slakt läge.....





Och jag blev lycklig.. Fick ju rida lite ;)




Vilja idag vid vattnet!



Födelsedagsmorgon...



Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 8.00 så jag kan åka till affären och handla tio röda rosor till Per.. Sen ska ja köpa några färska brödskivor också... Per ligger såklart kvar i sängen.. Men jag tror han är vaken och ligger och tjuvlyssnar vad jag gör.. Vädret är perfekt... Än så länge går allt planenligt ;)

Nu är allt fixat!!


Nu har jag fixat det sista med Pers födelsedag! :) Känns toppen :) Hoppas mitt lilla gryn blir nöjd.......... :)


Men han har fortfarande ingen aning om vad vi ska göra och det är det som är roligast av allt :)


Men vi kommer iaf vara borta fredag-lördag.. Så inget bloggande förrän söndag.. Med massa bilder, I promise :)


Vilja är hos veterinären idag. Jag ska hämta henne klockan 14.45.. Farbror vet. ska dra ut en hörntand som sitter kvar, STENHÅRT... Han tyckte det var bra att jag åkte in med henne :)



Ha en underbar helg!!

Utställning Sharpman 23 Maj!



Idag har jag och Vilja varit på hundutställning på Sharpman i Hogstad hela dagen.. Just nu känner jag att jag ALDRIG mer ska åka på en ända hundutställning till i hela mitt liv.. Jag var där klockan 08.00 imorse och åkte därifrån klockan 18.00 ikväll då VIljas finalgrupp gick av stapeln... Och då var det några grupper kvar efteråt... Jag menar hallå, nytt upplägg på utställningar kanske??? En 5 månaders valp ORKAR inte med en så lång dag.. Det är NÄSTAN grymt om jag tillåts ge en egen åsikt...


Jag hade vilket fall som helst tur idag.. Desireé, en tjej på min valpkurs, erbjöd sig att ställa Vilja åt mig. Och så fick det bli. Och betyg fick jag därefter;

"Snart 6 månader. Söt tikvalp i yngsta klassen. Nätt huvud som kunde ha mer i käkpartiet. Bra öron, fin blick, bra bett och pigment. Normalt kroppad med bra stomme. Rör sig mycket bra för åldern. Proffsigt visad. Snyggt tecknad. Härlig päls av rätt sort."


Ärligt talat.. Det märks när någon om kan ställa ut gör det.. Desireé gjorde ett strålande jobb.. Tyvärr räckte det inte i finalen, men ett HP och ett BIR lyckades lilla Vilja få med sig hem idag :)

Så nu har jag två bedömningar, två HP och ett BIR.. Det tycker jag är helt ok.. Eller vad sägs???



Dagens prestation... Vilja är så trött så hon inte ens orkar hålla ögonen öppna.. ;)





Desireé och domaren med världens finaste Shetland Sheepdog!!!





Nu ska vi grilla! Per är och handlar och jag bara slappar.. Jag är så TRÖTT efter att ha suttit på utställning i 10 timmar...

Helg igen med allt vad det innebär...



Ja.. Då var denna arbetsvecka avklarad.. Ikväll ska jag sätta mig i soffan, eventuellt med något riktigt kallt att dricka samt något grillat. Och sen bara slappna av....... Och njuta av att det är helg...

Imorgon ska jag och Per åka till Övralid och promenera samt fika vid farfarsstugan!


På lördag är det utställning som gäller!

Nästa helg kära vänner, då får ni läsa på bloggen på söndagen.. För då kommer det eventuellt ligga en massa bilder uppe från Pers födelsedag ;) Och den kommer bli alldeles underbar :) (En så länge en hemlis......) :)




Nu ska jag och Vilja snart gå ut och gå i soskenet... Det gäller att passa på :)

Bakat!!

Nu står det 104 nybakade bullar i köket på ett galler :) Det luktar smaskens här inne!!!!
 

Snart dags att åka till valpkursen!!



:)

Varmt igen!


Idag är det skönt ute igen.. Det gillar vi!!!!

Spagetti och köttfärssås står färdigt ute i köket.. Nu saknas bara mannen...


Nu ser jag fram emot 2 helger framöver.. Nu i helgen utställning igen och helgen efter fyller min sambo år! :)

GRATTIS mamma!!!

Stort grattis till min mor som har varit på whippet-rce tävlingar i helgen och fått fantastiska resultat!! Tyskarna sköter sitt jobb ;) Gå in och kika på hennes blogg www.mibisans.blogg.se för mer info!!!



Helgen färdigjobbad! Fy vilken lång helg det har varit... Igårkväll var jag och Per på 25års fest!! :) Det var jättetrevligt...


Imorgon ska jag och Vilja till klubbarp och träna lite till inför tisdagens valpkurs! :) Och till helgen blir det utställning igen så bad väntar på fredag!! Håller ni tummarna för oss?? Finns det nån som vet om man kan köpa HP-rosett i efterhand?? Per och jag glömde ju det på förra utställningen och det skulle ju vara kul att ha en HP-rosett när vi fick det....

Träning på klubbarp!


Det blev att vi åkte iväg till klubbarp lill fröken och jag! SÅ nu har vi tränat riktigt ordentligt :) Fast själva då såklart! Men hon var precis lika duktig idag som på kursen i tisdags!!




Här tränar vi stanna kvar i bilen till Matte säger varsågod (egentligen ska jag gå ett varv runt bilen och det gjorde jag också, men det är lite svårt att ta kort om jag står på andra sidan bilen...):





Här tränar vi gå på stege vilket Vilja klarade galant idag!! Riktigt säker på vart hon satte tassarna!!





Här tränar vi ligga på bord och ligga kvar på bordet tills matte säger varsågod att stå! Och den här ställningen ligger Vilja i precis blixtstilla haha... Typ hur länge som helst..... :)





Sen efter ett tag lägger hon sig så här och väntar... Lite mer normalt i mina ögon :)





Sen tränade vi också inför utställningar. Så vi gick några varv i "ringen" och sen försökte vi oss på att ställa sig snyggt.. Resultatet:





Sen övade vi tunnel........





............Och ett litet "hopp":







Sen tränade vi lite på agilitybanan att gå slalom mellan pinnarna där.. Det fatta hpn direkt.. Helt otrolig.. Sen gick vi runt och tittade på alla hinder också.. Och självklart tränade vi sitt stanna kvar, ligg och lite inkallning :)



Superduktig!!

Vad ska jag ta mig för idag?




Inga planer för dagen.. Mest bara hängig för att jag ska jobba imorrn.. Och hela helgen... Men på lördag kväll ska jag på 25-års fest :) Så nåt skoj att se fram emot iaf :)


Måste vilket fall som helst träna lite med Vilja idag.. Kanske åker till klubbarp en sväng och tränar lite..

Ursäkta, men jag måste få lova att skryta lite till........

Då har ännu en valpkurs-gång avklarats. Nu återstår det bara 3 stycken gånger och sista gången är det ju slutprov :) Och då SKA Vilja bara vinna :)


Idag vet jag inte vad som tagit åt henne.. Hon var helt underbart toppen-duktig på kursen!! Gick lös bredvid mig hela tiden, hade en kontakt som ingen annan var i närheten av och var enormt följsam.. Hon och jag blev till och med inkallad till mitten av ringen av kusledaren för att visa hur man skulle göra olika moment... Så jag tror nog kursledaren hade ett öga på oss hela tiden och såg hur duktig Vilja var :)

(Fast en gång stack Vilja efter en liten valp.................................................) :)




*Två riktiga träningskompisar* :)


Första utställningen avklarad och 60-års middag!

Jaha, då har man varit på sin första hundutställning med Vilja! Jag är jättenöjd med rsultatet! Hon fick HP i första rundan men i andra rundan var det så mycket konkurens så vi åkte ut. Priserna var från 1:a plats till 5:e plats. Jag tycker det var toppen resultat vilket fall som helst. Med tanke på att det var första utställningen!! Och Vilja skötte sig perfekt hela tiden och det betydde en hel nästan allt!!

Kritiken från utställning:

"Söt tikvalp, välformat huvud. Ännu ngt lågt käkparti. Utmärkta öron, välplacerade. Bra blick. Lagom kroppad för åldern med prima stomme. Lovande hårlag. Rör sig mycket bra för åldern. Visar sig själv."


Jag älskar min lilla sheltie :)























Lennart, Karin och Stina. Far och systrar till Per!



Karins sambo Peter och jag!



Agneta, Stina, Karin, Peter och Daniel.









Nu ska jag åka på 3-års test för hästar. En häst jag höll på att hjälpa till med är nu inriden och ska visas! :) Så förmodligen kommer det fler bilder senare!


Ha en trevlig dag :)


Imorgon blir det träning och bad!

Imorgon är jag ledig och då blir det träna av med Vilja! Dels träning från valpkursen och även träning i att gå fint i utställningskopplet! För på lördag gäller det ju ;)

Och imorrn eftermiddag/kväll blir det också för lilla Vilja att ta ett rejält bad!!! Hon är smutsig som bara den nu.. Jag lovar att ta kort imorrn från träningen på henne!



Nu är Vilja så gott som bra i magen igen i alla fall, det är väldigt skönt!


Jag förstår inte varför hon sitter så fint bredvid mig här nu, kanske för att jag har en hamburgare på en tallrik bredvid mig... Vem vet. ;)

Ikväll blir det film från valpkursen!!

Japp, tänka sig att jag har orkat ladda upp en film på youtube nu. Klicka på länken för att se filmen. Vi övar "sitt, stanna kvar", position och inkallning!


Och nu blir väl hela bloggen nermosad med massa kommentarer?? :)


Länken:

http://www.youtube.com/watch?v=5aTCB-miBik



Magen börjar bli bättre också! Hade stomax hemma som hon har fått i två omgångar idag! Hon kommer få det ett par dagar framöver så ska nog magen bli som den ska igen!

Idag fick jag massor tips från några på valpkursen till utställningen på lördag :) Och Desireé, en tjej på kursen, visade mig hur jag skulle gå med Vilja! Och hur jag skulle ställa henne! Och med Desireé gick Vilja hur snyggt som helst!! Den tjejen kan det här med hundar!


Nu sover Vilja så gott här bredvid. Inatt blir det att ställa klockan och gå ut med Vilja så hon slipper göra på sig inne om hon fortfarande är lite kraslig i magen!

Natti!

Något bättre....

Var ute vid 11 hugget och kissade Vilja och då kom det två små högar med  lös avföring... Något ljusare än vanligt men inte "missfärgat" på nåt sätt.. Efter det har det inte kommit mer än.. Tempade henne precis nu och tempen är 38.3.. Alltså ingen feber.. Fortfarande pigg.. Druckit vatten... Ej ätit något idag än... Jo, några godisbitar.... Men maten brukar hon vara svår med...


Får se hur det blir nu framåt eftermiddagen.. Är hon som nu så åker jag nog på valpkursen med henne.. Hon mår ju inte dåligt i övrigt....

Jag ska försöka få min sambo att ta lite kort ikväll igen!

Inget kul att vakna upp såhär!!


Vaknade upp för en halvtimme sen av en doft utan dess like... Går upp och det visar sig att Vilja har bajsat ner i princip hela vardagsrumsgolvet, både korvar och bara löst... KUL!!!!! Stackars Vilja, hon ser så ledsen ut när vi torkar upp altting... Det kom några droppar till ur rumpan under tiden vi torkade upp det som var.... Nu ligger hon i mitt knä och vilar... Hon verkar pigg och alert, men jag ska ta tempen på henne sen för säkerhets skull.. Sen ska jag försöka få i henne vatten.. Vet ju inte om hon har druckit något efter allt det som kommit ut....


Inget roligt om hon blir dålig i magen nu igen.. Men förmodligen har hon bara ätit något väldigt olämpligt.... Ikväll är det ju valpkurs med.... Får se hur hon verkar i eftermiddag....


Och som grädde på moset så regnar det ute också...

Lite bords-träning med Vilja!


Idag har det varit en trevlig dag! Jag har varit hos min bror och spelat Buzz, fikat och så gick vi en promenad med Vilja längs ån i Mjölby! Värdefull tid då min bror snart flyttar till Göteborg!!

I eftermiddag har jag övat lite bordsträning med Vilja. Jag la en oanvänd dörrmatta på köksbordet och ställde upp Vilja där på. Där visiterade jag henne. Mun, ögon och öron samt kände över hennes lilla kropp. Inte särskilt populärt.. Men jag antar att man har igen det sen... Kanske framför allt på lördag då vi ska på utställning...

Vi har också varit ute tränat i utställningskopplet här utanför på att gå fint i det! Hon tycker verkligen att det är HEMSKT tråkigt... Men jag hoppar och skuttar bredvid henne jut nu så att hon ska tända till lite :) Det måste se för roligt ut..... Haha... Och en massa godis förståss :) Är det nån som kan svara på om man får ha med sig godis in i utställningsringen att locka med???

Idag har Vilja fått sina klor klippta också samt blivit borstad! Men jag kan tala om att det krävs en rejäl schamponering på fredag.. Hon är smutsig som ett troll :)


Nehej kära vänner nu kommer bildbeviset på dagens träning:



Fy så det är tråkigt att stå på bordet matte..... (men öronen sitter där de ska....)





Gjorde även en övning på golvet efter kloklippning och borstning!





Här är det lite mer som det ska vara tror jag.... Jag har varit lite orolig för öronen ett par dagar. De har varit lite "vingliga"... Nu blir det massage fram till helgen varje dag!!





Lilla Astrid har iaf visat vem Bia-bädden tillhör!!


Avslutat helgspass!

Då var ännu en helg avklarad på jobbet då... Jag HATAR verkligen att jobba helg.... Det är hemskt...

Imorrn ska jag ha mys med Vilja hela dagen!!!!!!!!!



Nu väntar varm smörgåstårta, hyrd film och massa massa mys i soffan!!!

Nu tar jag helg helt enkelt!


RSS 2.0