Valpkurs del 1


Idag satte då valpkursen igång på allvar! Idag var det teori och information utan hundar så Vilja fick stanna hemma och vakta lägenheten! Det känns riktigt bra, verkar vara en bra "instruktör" som verkar veta vad hon pratar om. Så nu pågår kursen varje tisdagkväll 10 veckor framöver!

Och GISSA vem som satt i en bil när vi skulle bege oss hemåt? :) Jo, om inte lilla Gissa såklart :) Så idag blev det en massa whippet-pussar och det är ju bara hur mysigt som helst! Gissa verkar vara så lugn och fin! En riktig sötnos!!

 Idag har jag också varit och gjort nagelförlängning igen.. Blev som vanligt väldigt snyggt! Och imorse var jag ute och sprang :) Duktigt va??  Jobbar imorrn halv 8 - halv 9, alltså 13 timmar...

Idag har Vilja lärt sig en till grej så nu kan hon:

* Sitt
* Ligg
* Vacker tass
* Rulla runt
* Sitt - Stanna kvar

 Samt lite inkallning..

Är hon inte helt fantastisk?????


Lite Bilder:


Gissa fick komma ut och visa att hon kunde sitt, plus att jag fick chansen att pussas en massa på henne ikväll :)



Visst har jag snygga öron??? :) Gissa visar upp sig hehe...


Husse är nöjd att Vilja sitter på kommando :)



Nu ska jag ta ut laxen ur ugnen och stoppa den i magen istället :)


Hej

Kopierat över massa bilder..

Nu har jag nog snart kopierat över typ 2000 bilder eller nåt till den här datorn :) Så jag ska försöka lägga ut några sen om jag hittar några roliga.. :)


Per och jag ska till sharpman sen och köpa en hundbur till min bil! Och sen ska vi ut i skogen och plocka ris och äta picnic :) Underbart nu när det är ljust så sent på kvällarna :) Sen ska jag avsluta dagen med en löprunda :)



Ha det gott!

Denna helg är hemsk...

Jag hatar verkligen jobb-helgerna... Finns inget värre. Bara att komma hem och gå och lägga sig typ... Känns bara lite deprimerande att veta om att klockan egentligen är 22.30 i skrivande stund... Fy för att få sova en timme mindre.. Och så dessutom behöva jobba hela dagen imorgon...


Idag har jag varit på stan (= Vadstena) med jobbet iaf och passade på att köpa mig en ny mascara och ett speciellt puder hos frisören som gör att håret får en massa volym. Pratade lite med dem om hårförlängningen med, men de har inte beställt hår ännu tydligen.. Bara jag hinner få det snart... Är verkligen sugen på att bli sommarsnygg :)

Nej nu måste jag gå och sova...



God Natt

Slappt...?

Hmmmm... Tror ni att de gör någon nytta i hemmet?? Nej då, detta är en vanlig syn nuförtiden... ;)









Slappisar... ;)

Tidig morgon..

Fy vad det är hemskt att gå upp så här tidigt och veta om att man ska jobba till 20.30 ikväll.... Vill hem redan nu, innan jag ens åkt till jobbet...


Nu ska jag börja packa in Vilja och allt vad det innebär i bilen och köra henne till brorsan i Mjölby. Idag ställer han upp att vara hundvakt åt tösen! Tur man har så snälla familjemedlemmar! :)


Nej fy vad klockan tickar på när man vill sitta ner och ta det lugnt ett tag...


Dags att åka och jobba!

Bilder från freberga!

Här kommer de utlovade bilderna från dagens promenad som blev på freberga! Håll till godo! Per och jag åt en super mysig picnic på stranden med filt och grejer.. Åh vad underbart det var... Ibland så kan vi allt piffa till vardagen lite :)






Vilja i skogen på väg ner till vattnet!



Vilja har fått syn på vattnet och kutar ner i världens fart till stranden!



Och så här snabbt kan en sheltie springa på stranden. Hon fick tokfnatt och sprang som en galning :)



Men så var man ju tvungen att lukta runt på allt annat runt omkring och inte bara leka race på sanden!



Och Per och jag fick vara med på ett kort också när vi satt och åt picnicen!



Vilja har fått för sig att hon ska gräva ett hål.... Det var något väldigt intressant där nere....



Men så var det något som prasslade i buskarna!



Vacker bild ut mot kalla Vättern!



Vilja och jag fick vara med på ett kort tillsammans!



Och så fick Vilja syn på några barn när hon satt på en hösilage-bal utanför ladugården... Och då fick hon en väldans lång hals....






Japp, dagens skörd av bilder!


Nu ska jag ut och springa en runda! Sen är det dags för en kväll med girlsen!! :)

Härligt väder!

Åh vilken fantastisk dag att vakna upp till! Nu har Per och jag precis ätit en gemensam frukost vilket inte händer allt för ofta. Nu ska vi sätta på en termos med kaffe och åka iväg för en promenad och picnic! Vilja ska förståss med och jag lovar att ta med kameran och ta massa kort på oss :)

Sen ska vi till en jobbarkompis till Per efter det. Och ikväll blir det utgång för min del.



Jag får verkligen vårkänslor såna här dagar!!

Ja juste jag ska ju hinna med en löprunda i eftermiddag också! :) Så mycket godis som jag åt igår kväll.... Bäst att springa bort några kalorier igen!

Per är tokig. Inatt ville han ta fram dammsugaren klockan halv 1 och i fredags kväll åkte han in till Motala och tvättade bilen 22.00.... Normalt??? FInns det inga pojkar som tänker på att man faktiskt kan ta hand om sin flickvän lite på kvällarna?



Återkommer senare med bilder från dagen!

Löprunda och promenad!

Redan nu har jag varit duktig.. Imorse var jag ute och sprang i 45 min. Sen duschade jag och lagade mat till klockan 12 då Per kommer hem från jobbet på lunch. Det blev rotsaker i ugn med en köttbit till. Och nu har jag precis varit ute och gått en promenad med Vilja!


I eftermiddag vet jag inte riktigt vad jag ska göra men ikväll blir det nog iaf Let´s Dance!


Trevlig Helg!


Underbart väder!!

ÅÅh vad jag blir glad när det är så här fint väder ute!! Både igår och idag har jag tagit en morgonpromenad på 1 timme, med strålande sol, dock lite blåst idag! Men kan man starta dagen på något bättre sätt??? Och igår kväll tog jag en löprunda på 30min. Idag blir det en löprunda senare på ungefär samma tid! Ska utöka tiden nästa vecka tänkte jag!

Ikväll ska jag göra avokade-halvor till kvällsmat med räk-fyllning! Nyttigt och gott!


Väntar på att pappa ska komma och hämta mig då vi ska åka in till Motala en sväng. Jag hade tänkt åka förbi M-blommor och köpa lite påskliljor att sätta utanfär dörren! Behöver även köpa några blommor till ett fönster i vardagsrummet!



Tagit komp över påskhelgen så nu jobbar jag nästa helg och sen är jag ledig i 4 helger på raken :) Så fantastiskt!!!!!!

Nu ska jag se om jag har några pengar kvar på mitt kort...

Äntligen ledig!!!

Nu har jag jobbat två dagar på raken, måndag 7.30-20.30 och tisdag 7.30-17... Igår kväll hade jag spränghuvudvärk.. Slocknade klockan 21 i soffan... Knappt jag orkade borsta tänderna... Det ska inte vara så efter två dagara på jobbet...


Per går till jobbet nu.. Och jag är så ledig :) Jag har helg nu... Jobbar inte förrän på måndag :) Underbart!




Sen en sak till.. Per köpte en ny bil för ett tag sen (ett bilköp jag än en gång inte uppskattade). Igår var första gången jag var i verkstan och såg den... Och så frågar han om jag tycker den var fin. Och jag svarar att jag inte tycke det... Alltså jag har ingen koll på vad som är fint i hans ögon eller inte liksom.. Och då blev kära P jättearg på mig.. ÄLSKADE karlar. Jag bryr mig inte om bilar. Jag skiter i om det är en gammal skruttig merca eller en ny bmw. Jag nöjer mig om det är en bil som är någorlunda fräsch att åka i. Plus att det räcker att ha 1 bil. Inte 5-6 stycken. Avskyr detta prat om bilar.


Jag har massor jag hade tänkt göra nu under veckan. Tvätta bilen, träna, öva massa roliga hundtrick med Vilja, skaffa blomlådor till uteplatsen, söka jobb mm...

Jag är jättesugen på att starta eget.. Skulle ju faktiskt vara rätt bra om nu min mamma gör det hon funderar på att göra :)



Nej, nu ska jag ut och promenera runt Skänninge! Tar väl typ 1-1½ timme.. Kanske man tappar några kalorier!


Ha det gott!


PUH

Kom precis in från en 35 minuters löprunda (Motsvara för mig i dagsläget ca 3-4km....) När pappa och jag sprang som mest löpte vi 5km på 30min = 1 mil i timmen. Dit ska jag komma nu igen är det tänkt.. Idag kände jag lite i knät när jag sprang.. Tror det beror på ovana... Ska fortsätta springa ett par veckor till och kvarstår det sedan fortfarande får jag kontakt en sjukgymnast eller nåt... Men de brukar gå över!


Idag har jag varit på biblioteket och lånat en bok om shetland sheepdog skriven av Anita Axelsson. Både Per och jag ska läsa den och hoppas på att vi kommer börja förstå rasen ännu mer!

Sedan har jag varit och köpt en present till Pers syster-son som fyller år imorrn.. Så vi ska dit på barnkalas. Efter det åkte jag till Willys och storhandlade för hela nästa vecka!


Ikväll blir det lax på grönsaksbädd med ingefära-marinad. Superenkelt att laga och kommer bli supergott att äta :) Skär bara röd paprika, gul paprika, squash och potatis (om så önskas, jag tog morötter och palsternacka istället) i ganska stora klyftor. Sedan häller man över en ingefära-marinad över och in i ugnen i ca 20min. Sen tar man ut grönsakerna och lägger laxbitarna (jag köper fyra pack portionsbitar) över. Kryddar på laxen och sedan in i ugnen igen i ca 10-15min. Servera kanske med en kall sås?  MUMS!


Nu ska jag hoppa in i duschen!

Trevlig kväll!



Vilja har fått en tröja av mig idag som hon ska ha när vi är ute och går i slasken.. Hon blir så förgrömmat smutsig på magen så tröjan borde skydda lite grann.. Dock ser hon ut som en gammal kärring på 80år i den :)




Så här ser grönsaksbädden ut innan den varit i ugnen första gången, alltså råa grönsaker med ingefärsmarinad över.. Visst ser det härligt ut med massa fina färger i mat??




Här är boken Per och jag ska läsa!


Jobigt att planera GI-mat...

Per och jag har fått för oss att vi ska börja äta GI-liknande mat för att komma i form till sommaren 2009.. :) Det värsta är att jag tycker det är jobbigt att komma på olika maträtter... Men nu ska jag försöka strukturera upp det hela lite och skriva matlistro vecka för vecka så man kan storhandla til det en dag i veckan.. Är även tänkt att vi ska kunna spara lite pengar på så vis... Den här våren kommer det gå åt mycket pengar så det räcker.. Ibland får man hitta små kryphål så man kan lägga undan lite pengar varje månad.. Kul att stå helt bankrutt en vacker dag annars... Känns tryggt att spara lite i dessa tider..


Vilja mår bara bra. Hon äter kattbajs och fröjdas. Idag ska jag komma på ett bra sätt så hon inte kommer åt skiten hade jag tänkt.. Sen ska jag gå bort till ÖB nu med och köpa en toa-korg med lock... Astrid vippar alltid papperskorgen där inne och äter upp alla tops som ligger däri.. Och även annat smått och gott.. Inte bra för Astrid och defenitivt inte bra för Vilja att få i sig..

Jag ska också köpa lite kludd och fästa det i Viljas öra... Så att det börjar hänga lite mer.. Hon har ställt det rakt upp så hon ser ut som en räv.. Och ska man kunna få bukt på det måste man tynga ner det innan hunden är4-6 månader och har bytt tänder.. För efter det "stabiliseras" brosket som är i örat och örat förblir som det då är... Därför viktigt att ta tag i det på en gång... Tejpa örat har jag sett hetsiga debatter om. Det kan tydligen räknas som fusk? Vet inte riktigt om jag kan hålla med..


Efter ÖB blir det gymmet.


Nu tar jag helg :)

Gymmet väntar..

Tror någon håller på att flytta in över oss... Usch, vill inte det.. Det hörs redan nu hur väl de går där uppe... Skulle vilja skaffa ett radhus eller nåt... Så man har en övervåning för sig själv och slipper massa folk som springer runt... Ska nog kolla runt lite... Hus är ju inte på tal om att köp än förrän om några år.. Iaf inte som läger ser ut idag med allt vad finanskrisen innebär...


Nu ska jag dra till gymmet.. Blir nog lite powerwalk plus lite löpning.. Sedan kanske jag kör någon maskin med... Kilona måste bort nu till sommarkroppen :)


Tjejkväll!

Igårkväll var soffan full med tjejer, eller iaf fyra stycken räknat med mig :) En helmysig kväll med massa skvaller och prat :) Per flydde hemmet och bosatte sig under kvällen hos L och A :)

Idag har jag varit i Vadstena på personalmöte. Jag hade tänkt sätta mig och sola idag i det fina solskenet, men av någonanledning har solen plötsligt försvunnit ur sikte...


Nu har man semestern klar också, vecka 31-34 blir det BETALD semester för min del.. Det känns helt fantastiskt...


Planerar Pers 25-års present för fullt.. FY vad jag har dålig fantasi... Helt sjukt.. Men det ska nog bli något bra, det tror jag!



Dagen har inga särskilda planer. Ska ut och gå med Vilja snart, sen eventuellt tvätta almeran... Ikväll får det nog bli en sväng till gymmet...


Jättetrött efter lång dag på jobbet...

Jobbat 7.30-20.30... Är helt slut nu... Varit och lämnat pappas bil hos honom med.. Per har lagat den.. Och Vilja, pappa och jag tog en promenad med samtidigt.. Nu orkar jag knappt hålla mina ögon öppna... Per är inte hemma.. Alltid så ensamt hemma utan honom.....


Nu ska jag sova!

Godnatt!

Sheltie-bus!! Bilder!

Idag har Emma varit här med sin sheltie-hane Charlie, 8 år. Vi gick en promenad ihop och släppte hundarna lösa på en äng! Och JÖSSES vad de busade och sprang :) Charlie är en lite mer typisk sheltie, något tillbakadragen och försiktig.. Och väldigt "mammig".. Vilja är ju van vid mammas Whippar nu så hon är ju riktigt katig mot andra hundar :) Dock hade hon inte en chans att hinna med Charlie på ängen :)

Emma hjälpte mig även att mäta Vilja (passade även på att mäta Charlie). Vilja är i dagens läge exakt 30cm. En sheltie-tik ska vara 35.5 cm så hon får inte växa mycket mer på höjden nu den lilla damen.. Charlie som är en ENORMT stor sheltie mätte 47 cm. En sheltie-hane har sin ideal mankhöjd på 37 cm. Så ni kommer förstå när ni tittar på bilderna att Charlie är väldigt stor.




Vilja och Charlie sitter fint och väntar på godis!



En vacker Charlie!



Charlie är mamma-sjuk! :)



Vilja ger Charlie en puss!



Vilja sitter fint och väntar på en levergodis medan Charlite ivrigt vill ha den :)



BUSA MED MIG CHARLIE, säger Vilja!



En vacker Charlie se sig om på ängen!



Här går det undan vill jag tala om!



Puss puss!





Det var dagens bilder det :)


I eftermiddag blir det stallet. Här ska klippas häst!

Astrid ute för första gången!

Nu har Astrid varit ute för första gången i sitt liv. Hon var en riktig fegis. Vågade inte gå nånstans :) Men nu ska de bli andra bullar av.. Hon ska få börja gå ute lite varje dag så hon vänjer sig! Sen kanske hon blir lite lugnare inne och inte river bort alla våra tapeter längre :)


Astrid undrar vad det är hon står på...



Astrid i djup konsentration...



Vad är nu detta matte??



Kajsa är en ordentlig mamma, hon sitter och har koll på dottern Astrid!



Fast lite bus med mig hinner du väl med, säger Vilja :)



Vilja spanar in Astrid!



Vilja "posar".....



Stilstudie på Vilja framifrån!






Haha, nu känner jag mig som min mor.. Lägger ut en hel hög med bilder :)

Nej nu blir det gymmet!

Åh vilken strålande dag!

Finns det något bättre än att vakna till solsken och fågelkvitter?? Det måste vara något av det mest ro-fyllda som finns.. Denna vecka har jag fullt upp! Idag ska jag ut och gå en långpromenad med Vilja hade jag tänkt, sedan ska jag gymma i eftermiddag! Gött att svettas lite.. Imorgon kommer Emma och hennes Shetland Sheepdog Charlie hit.. Då ska vi gå och busa av dom någonstans! Sen får det bli lite småprat också såklart! :) Imorrn-kväll ska jag ut till stallet ch hjälpa till att klippa Qurre inför flytten i helgen. Det blir spännande! På fredag jobbar jag hela dagen till 20.30.. Så de får väl bli att kolla lite på tv å kvällen och sen sova.. Jobbar nämligen helgen. Men på lördag efter jobbet ska jag med o lämna hästen. Och söndag kväll ska jag ha tjejkväll här hemma! Så Per får hlla sig undan ett tag :)

Idag håller jag även tummarna för min älskade mormor för att hennes operation ska gå så bra det bara kan gå!!



ha en trevlig dag!


Bus i Västanvik!


Idag har jag och Vilja varit uppe hos mamma i Västanvik och hälsat på. Mammas två valpar som är kvar från kullen och lilla Vilja har busat i trädgården. Busade även som tokar inne. Sen slocknade alla utom Vilja, hon har hur mycket energi som helst.. Sen hjälpte jag mamma att färga håret och klippa topparna lite..



Bild på två tavlor jag gjort av bilder mamma skrivit ut på datorn!


Hål i väggen!


Idag var Vilja ensam i en timme, vilket hon har varit väldigt många gåner tidigare nu..


Idag har hon varit lite extra hungrig bara under sin ensmma timme:





Bara att börja mura igen! :)


RSS 2.0